Kredsformand om mistillid til S-kandidat: Nu er nok nok

Folketingskandidaten er dog endnu ikke dømt ude – det skal besluttes ved ekstraordinær generalforsamling.

Simon Simonsen tager resultatet af afstemningen til efterretning. Men en generalforsamling skal tage endelig stilling til hans kandidatur.

Det var et flertal i Socialdemokratiets kredsbestyrelse for Indre By og Christianshavn i København, der sent i går aftes besluttede at udtrykke mistillid til kredsens folketingskandidat Simon Simonsen.

Simon Simonsen har den seneste uges tid været i vælten, efter han i et facebook-opslag kommenterede på sin partikollega Joy Mogensens beslutning om at få et barn alene med en sæddonor. En beslutning, Simon Simonsen i sit opslag kaldte ”selvcentreret og egoistisk”.

Men det er ikke facebook-kommentaren alene, der er skyld i, at Simon Simonsens kreds ikke længere har tillid til ham som folketingskandidat, lyder det fra kredsformand Carlo Søndergaard:

- Vi har set eksempler før på de ting, Simon Simonsen har meldt ud. Og der siger vi så nu, at nok er nok.

Carlo Søndergaard ønsker ikke at uddybe, hvilke konkrete episoder, han hentyder til, eller om de er årsag til, at Simon Simonsen har haft kortere snor fra bestyrelsen, men siger, at det er en diskussion, man har haft i bestyrelsen og som bliver i bestyrelsen.

Han understreger, at det ikke er diskussionens emne, der er problematisk, men i stedet måden Simon Simonsen har bragt emnet til diskussion på:

- Det handler ikke om, at vi ikke kan diskutere politik. Det handler om, at han i den her situation står på skuldrene af en partikollega, og så retorikken. Havde vi diskuteret politikken, så tror jeg sådan set ikke, der havde været noget problem i det.

Men den del har han jo faktisk sagt undskyld for?

- Jeg vil sige, der er mange, der oplever, at der ikke er blevet sagt undskyld. Og en ting er at sige undskyld, men hvis man har mistet tilliden i den proces, der har været – det er en sag, der har stået på i en uge – så er man nok nået dertil, hvor det er umuligt at løse.

Står ved sine holdninger

Simon Simonsen har trods stor kritik ikke ønsket at fjerne sit facebook-opslag. Han understreger, at han står ved sine holdninger og "er optaget af at kunne sikre donorbørns rettigheder til at kunne vide, hvem deres far er."

Det er endnu uvist, om Simon Simonsens navn vil stå på stemmesedlen, når der skal stemmes ved det snarlige folketingsvalg. Det skal nu besluttes på en ekstraordinær generalforsamling, der endnu ikke er fundet en dato for.

Indtil videre tager Simon Simonsen dog situationen med ophøjet ro:

- Jeg er kredsens kandidat, og det er jeg indtil generalforsamlingen. Bestyrelsen er et udpluk af medlemmerne, men det er generalforsamlingen og medlemmerne, der har valgt mig.

Også kredsformand Carlo Søndergaard understreger, at Simon Simonsen endnu ikke har mistet sit kandidatur:

- Vi er jo en demokratisk forening, og det gør også, at hvis Simon Simonsen får et flertal på generalforsamlingen, så er det ham, der er kredsens kandidat, og hvis der er en anden, der stiller op og får flertal, er det den person, der er kredsens kandidat.

Hør Simon Simonsens kommentar efter mødet i går, hvor hans kolleger udtrykte mistillid til ham:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter