Krisemøde om kulturkanon

Mindst otte medlemmer truer med at gå fra regeringens kanonudvalg i protest mod ministerens kulturkamp mod radikale muslimer. Medlemmerne af udvalget er nu indkaldt til krisemøde.

35 kanonudvalgsmedlemmer er indkaldt til krisemøde. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Kulturminister Brian Mikkelsen har fået ørerne i maskinen efter at han på det konservative landsråd kaldte til kulturkamp mod radikale muslimer, og kædede kampen sammen med arbejdet på at skabe en dansk kulturkanon.

Truer med at gå

Sammenkædningen - som i følge kulturministeren bygger på misforståelser - har fået flere medlemmer af regeringens kanonudvalg til at true med at trække sig fra udvalgene, hvis ministeren ikke trækker udtalelserne tilbage.

For at hele sårene har formanden for de syv kanonudvalg, Jørn Lund, nu indkaldt samtlige 35 kanonudvalgsmedlemmer til krisemøde senere i dag.

I følge Berlingske Tidende overvejer mindst otte kanonudvalgs-medlemmer at forlade deres poster. Een af dem er skuespilleren Sonja Richter:

- Hvis mit arbejde skal bruges på en nationalistisk måde, så er jeg skredet, siger hun til Berlingske Tidende

Brian står fast

Kulturminister Brian Mikkelsen har ikke tænkt sig, at trække i land - tværtimod fastholder han hvert et ord: - Der er intet at beklage. Hvert et ord, som er sagt, er noget, jeg mener. Det er vigtigt at have en kamp mellem demokrati og fundamentalisme, men den må bare ikke blandes sammen med kulturkanon-diskussionen, siger Brian Mikkelsen til Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter