Kristeligt Folkeparti hedder nu Kristendemokraterne

Kristeligt Folkeparti har på sit landsmøde valgt at følge formandens forslag om at skifte navn til Kristendemokraterne. Flere end to tredjedele af de delegerede stemte for det nye navn, som blandt andet skal signalere fornyelse.

Kristeligt Folkeparti har på sit landsmøde valgt at følgeformanden Marianne Karlsmoses forslag om at skifte navn tilKristendemokraterne.

Flere end to tredjedele af de delegerede stemte for det nyenavn, som blandt andet skal signalere fornyelse og slægtskab med deandre kristendemokratiske partier i Europa.

Samtidig håber mange af medlemmerne, at partiet med forandringenfremover kan undgå at blive forvekslet med Dansk Folkeparti.

Stående klapsalverBlandt talerne forud for afstemningen var det tidligerefolketingsmedlem - den højtrespekterede Inge Krogh.

Hun blev mødt af stående klapsalver fra salen i Middelfart,efter at hun havde tilkendegivet, at hun ville stemme for, atKristeligt Folkeparti skulle skifte navn.

Det nye navn blev vedtaget med 70,9 procent af stemmerne.

Har skabt splid

MarianneKarlsmose vandt en stor sejr, da hendes parti fik nyt navn © DR

Marianne Karlsmose, som har været drivkraften i forsøget på atændre partinavnet, takkede de delegerede i Lillebæltshallen forstøtten.

- Vi har ikke noget skilt med det nye navn, fordi vi netop ikketog afgørelsen for givet - og jeg ved, at nogle her i salen erskuffede. Men det betyder ikke en ændring af vores kristneværdigrundlag. Det er indholdet og ikke navnet, som samler os,sagde Marianne Karlsmose.

Navne-diskussionen har splittet partiet, og i foråret valgtepartiets politiske leder Jann Sjursen at trække sig netop på grundaf forslaget om at ændre navn.

Spørgsmålet er, om flere vil følge efter nu, hvor navneskifteter en realitet.

Partiet ligger i øjeblikket under spærregrænsen imeningsmålingerne.