Kristendemokraterne skifter partibogstav

Kristendemokraterne - der tidligere hed Kristeligt Folkeparti - skifter bogstavbetegnelse på stemmesedlen. Q´et erstattes af K, som tidligere blev benyttet Danmarks Kommunistiske Parti.

32 år efter, at Kristeligt Folkeparti for første gang optrådtepå stemmesedlen til et folketingsvalg med partibogstavet Q, skalvælgerne vænne sig til noget nyt.

Partiet skiftede i oktober navn til Kristendemokraterne ogdropper det indarbejdede partibogstav. Hos Indenrigsministeriet harKristendemokraterne fået godkendt, at vælgerne fremover skal stemmepå liste K.

Kristendemokraterne er ved at få lavet nyt kampagnemateriale,der første gang sammen med det nye partibogstav skal bruges vedvalget til Europa-Parlamentet 13. juni.

Q forvekslet med O

Partiets formand, Marianne Karlsmose, begrunder skiftet med, at detgrafisk er svært at give bogstavet Q et slagkraftigt udtryk påplakater og i brochurer, og at bogstavet af nogle ældre vælgereforveksles med Dansk Folkepartis partibogstav på stemmesedlen, derer et stort O.

Bogstavet K blev taget i brug af Danmarks Kommunistiske Parti i1920 og har været brugt af partiet siden. DKP stillede sidste gangop til folketingsvalg i 1988, og Kristendemokraterne benyttedechancen for at skifte, da bogstavet blev ledigt.

Marianne Karlsmose er ikke nervøs for, at Kristendemokraterneforveksles med det sygnende kommunistparti og heller ikke for atstå i skyggen af De Konservative, der i omtale af de fleste medieromtales med forkortelsen (K).

- Vi vil gerne undgå forvekslingen med Dansk Folkeparti, for denhar vi været rigtigt trætte af. Jeg vil hellere forveksles med DeKonservative, hvis det skal være. Og så passer K'et fint til voresnye navn, siger Kristendemokraternes formand.