Kristendemokraterne vil droppe formand til partilederdebatter

Ved partilederdebatterne under valgkampen vil partiet i stedet stille med Kristian Andersen fra Tarm.

Kristendemokraterne ønsker ikke, at det er deres formand, Stig Grenov, der skal repræsentere dem ved partilederdebatterne på tv. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Når landets partiledere i bedste sendetid skal duellere under den kommende valgkamp, så er det ikke alle partier, som vælger at stille med deres formand.

Kristendemokraterne har nemlig valgt at bænke deres formand Stig Grenov for i stedet at erstatte ham med folketingskandidaten Kristian Andersen, der stiller op i Vestjylland.

Det kommer i erkendelsen af, at partiet har vurderet, at de får særdeles svært ved at kravle over spærregrænsen på to procent.

I stedet har partiet lagt alle æg i samme kurv og prøver at få Kristian Andersen i Folketinget via et kredsmandat.

Den 51-årige efterskoleforstander og byrådspolitiker Kristian Andersen skal føre ordet i partilederdebatterne. (Foto: © Morten Stricker, Morten Stricker)

- Vi er overbeviste om, at vi kan vinde et kredsmandat i Vestjylland, og her er det mest sandsynligt, at jeg bliver valgt. Derfor giver det mest mening, at det er mig, der tager opgaven, siger Kristian Andersen til avisen.

Professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen har tidligere over for Fyens.dk vurderet, at det vil kræve 18.000 personlige stemmer, hvis han skal vælges ind på et kredsmandat.

Landsformand Stig Grenov har vurderet, at det er den rigtige beslutning at satse udelukkende på hans vestjyske partifælle.

- Kristian kan bruge de direkte tv-debatter som en platform til at tale sig ind i hjerterne på de vestjyske vælgere, som gerne vil have et borgerligt alternativ. Han er en fremragende debattør, og jeg i er ikke i tvivl om, at han kan gøre en forskel, siger Stig Grenov til Dagbladet Holstebro-Struer..

DR Nyheder forsøger at få både en kommentar fra DR og TV 2 om, hvorvidt de vil acceptere, at partiet stiller med en anden kandidat end formand Stig Grenov.

/DR Nyheder/