Kristendemokraterne vil lukke 'sterile, utålelige' udrejsecentre

Partiet vil sløjfe kontanthjælpsloft og hæve den såkaldte beløbsgrænse.

Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, tordner imod regeringens udlændingepolitik på flere områder. (© DR Nyheder)

Der mangler medmenneskelighed i det borgerlige Danmark, og derfor er der behov for et parti som Kristendemokraterne.

Nogenlunde sådan lyder budskabet fra Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, der på partiets landsmøde i Middelfart holder sin formandstale foran 150 delegerede medlemmer af partiet.

Partiet vil blandt andet have afviste asylansøgerbørn ud af udrejsecentrene og i egen bolig, indtil de skal rejse hjem.

- Vi skal bygge mennesker op, ikke bryde mennesker ned. Det burde være en menneskelig selvfølge, men er det ikke i dagens Danmark, siger Stig Grenov og fortsætter:

- Nedlæg centrene og brug pengene på at skaffe voksne og børn gode liv.

Ud med kontanthjælpsloft

Et anden lovgivning indført af blå blok er det såkaldte kontanthjælpsloft, som Kristendemokraterne også gerne ser sløjfet hurtigst muligt. Loftet sætter en øvre grænse for størrelsen på de ydelser, som en kontanthjælpsmodtager kan modtage fra det offentlige.

Men loftet "producerer titusinder af fattige børn", lyder det fra Stig Grenov.

Derudover sender partiformanden en hilsen til det udlændingeflertal i Folketinget, der arbejder for at stramme kravene til udlændinge, der kommer til Danmark. For retorikken blandt nogle af politikerne er ikke i orden, mener Grenov.

- Den evindelige retorik om hjemsendelser er derimod gift for fremtiden, når det gælder integration. Hvilken arbejdsgiver vil investere én krone i en flygtning som medarbejder, hvis direktøren ved, han forsvinder, den dag regeringen bliver trætte af at se på ham, spørger Stig Grenov retorisk fra talerstolen og fortsætter:

- KD (Kristendemokraterne, red.) splitter ikke familier.

Ind med arbejdsduelige udlændinge

Netop på arbejdsmarkedet er der de kommende år brug for arbejdskraft udefra, mener han også. Derfor vil han - ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) - sløjfe den beløbsgrænse for personer udenfor EU, som vil arbejde i Danmark, på 418.000 kroner. Det er det beløb, man årligt skal tjene for at få arbejdstilladelse her i landet.

Kristendemokraterne foreslår en model efter norsk forbillede, hvor arbejdsmarkedets parter aftaler en mindsteløn, således at dansk arbejdskraft ikke underbydes af udlændinge.

I landsmødetalen betoner Stig Grenov også en række klassiske, kristendemokratiske mærkesager. Mænd skal ikke have mulighed for juridisk abort, staten skal ikke hjælpe enlige kvinder med at få børn, og så skal rugemødre ikke være tilladt. I dag er det lovligt, så længe der ikke er penge involveret.

Kristendemokraterne har ikke været repræsenteret i Folketinget siden 2005. Får partiet mandater efter det kommende folketingsvalg, der senest skal afholdes til sommer, så peger partiet på Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Umiddelbart kan mandater i Folketinget have lange udsigter for partiet. 0,2 procent af vælgerne ville i den seneste meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder sætte deres kryds ved partiet, hvis der var valg nu. Ved seneste valg fik partiet 0,8 procent af stemmerne. Et stykke fra de livgivende 2,0 procent, der udgør spærregrænsen ved folketingsvalg.

Facebook
Twitter