Kristian Jensen afviser Pind-beskyldninger: 'Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden'

Kristian Jensen afviser at have stået bag læk i Lars Løkke Rasmussens bilagssager.

Kristian Jensen trak sig som næstformand efter Venstres hovedbestyrelsesmøde fredag den 30. august. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Tidligere Venstre-minister Søren Pind retter i en ny bog skarpe beskyldninger mod Kristian Jensen, som han mener har optrådt illoyalt ved at angribe Lars Løkke Rasmussen i flere år.

"Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden. Det må ikke være en rar følelse at være så opslugt i," skriver Kristian Jensen blandt andet.

DR Nyheder forsøger at få et interview med Kristian Jensen, der lige nu er fungerende formand for Venstre, efter Lars Løkke Rasmussen i forrige weekend trak sig med øjeblikkelig virkning som partiformand.

Det skete efter møder i Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse i Brejning. Møder, hvorpå Kristian Jensen også meddelte at ville trække sig efter partiets ekstraordinære landsmøde den 21. september.

Illoyalitet forgiftede partiet

Søren Pind og Kristian Jensen i samtale under en valgfest for Venstre i Huset i København i 2013. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Søren Pind har også tidligere forklaret til DR Nyheder - i forbindelse med et portræt af Lars Løkke Rasmussen - at Kristian Jensen var illoyal over for partiformanden. Noget, som i sidste ende også ramte partiet.

- Den illoyalitet, som Kristian Jensen udviste ved at angribe Lars Løkke og ikke evnede at kunne gennemføre det - det første var en illoyalitet over for Lars Løkke, det andet var en illoyalitet over for partiet, som blev føjet til, at han ikke engang gik sin vej. Det forgiftede i stigende grad klimaet internt i partiet, sagde Søren Pind.

Derudover blev formand og næstformand "symbiotiske på en usund måde, der blev skæbnesvanger for dem begge", forklarede Søren Pind:

- Det er ultimativt klart, at det, at Lars Løkke Rasmussen - enten fordi han ikke bærer nag, eller fordi han ikke var stærk nok - ikke fik taget konsekvensen af Kristian Jensens illoyalitet, det endte med at ramme ham.

Har ikke stået bag læk

Ifølge Søren Pind skulle Kristian Jensen have spillet en afgørende rolle i flere af de kriser, som har ramt Lars Løkke Rasmussen, siden han i 2009 overtog formandsposten i partiet.

I bogen skulle Søren Pind mere end antyde, at Lars Løkke Rasmussens bilagssager om førsteklassesflyvninger som formand for GGGI og betalingen af tøj på Venstres regning kom fra Kristian Jensen-lejren.

Heller ikke det har noget på sig, skriver Kristian Jensen.

"Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag. Og har selvfølgelig ikke stået bag nogle læk om bilag fra Venstre eller andre steder," skriver han.

Facebook
Twitter