Kristian Jensen forlader Skatteministeriet

Skatteminister Kristian Jensen skal nu være gruppeformand i Venstre. Han forlader regeringen, angiveligt på eget forslag.

Skatteminister Kristian Jensen skal nu være gruppeformand for Venstre. (Foto: © Rune Evensen, Scanpix)

Skatteminister og Venstres næstformand Kristian Jensen vender efter fire et halvt år tilbage til folketingsgruppen for at blive ny gruppeformand.

Ifølge Politikens oplysninger sker det i erkendelse af, at der er behov for en langt stærkere profil fra Venstres gruppe på Christiansborg, hvis det skal lykkes at vinde næste valg.

Eget valg

Angiveligt er det Kristian Jensen selv, der har foreslået statsminister Lars Løkke Rasmussen, at han bliver valggeneral i samarbejde med Venstres politiske ordfører Peter Christensen, skriver Politiken.dk

Kristian Jensen bliver betragtet som Anders Foghs lærling og Løkkes kronprins i Venstre - klar til at overtage partiets formandspost, når Lars Løkke Rasmussen engang måtte takke af.

Anders Fogh Rasmussen tog tidligt den unge Jensen under sine vinger, og Kristian Jensen har aldrig lagt skjul på, at han har lært meget af Fogh.

Undren i baglandet

Derfor er der også tirsdag undrende røster over, at Kristian Jensen ikke er en del af regeringsrokaden. Angiveligt er forholdet mellem Lars Løkke og Kristian Jensen ikke så varmt som forholdet mellem Fogh og Kristian Jensen.

Lighederne mellem Fogh og Jensen er til at tage at føle på. De er begge tidligere VU-formænd, har et systematiseret forhold til motion, kommer fra små jyske byer og har målrettet fulgt det politisk/økonomiske spor som finansordfører og skatteminister.

Kristian Jensen er valgt ind i Folketinget i 1998.