Kristian Jensen: Jeg håber, folk vurderer mig på resultaterne og ikke på, at jeg ikke blev statsminister

Venstres afgående kronprins fortryder én ting i løbet af sin karriere.

Kristian Jensen (V) fortryder, at han som ung politiker udtalte, at han drømte om at blive statsminister en dag. En udtalelse, der kom til at skygge for hans øvrige resultater, siger han til TV Midtvest. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Den samme reporter, der for mere end 20 år siden interviewede ham som nyvalgt folketingspolitiker, stillede ham i dag spørgsmålet: Hvordan har du det med at opgive det, du drømte om dengang?

- Helt ærligt, det har jeg det skidt med. Jeg ville gerne have været formand for Venstre og også gerne statsminister. Om jeg nogensinde var blevet det, det ved jeg ikke, siger Kristian Jensen til TV Midtvest, mens hans stemme knækker, og han får tårer i øjnene.

Lars Løkke trak sig også

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trak sig i dag fra posterne som henholdsvis formand og næstformand i Venstre. Efter længere tids kamp om magten stod det klart, at partiets hovedbestyrelse ønskede en ny ledelse.

Kristian Jensen tilbød at trække sig, hvis Lars Løkke Rasmussen gjorde det samme. For at skabe en ny start for Venstre, forklarer han. Fredag afviste Lars Løkke Rasmussen at træde tilbage. I dag havde han skiftet mening og tog sin afsked som partiformand med en kortfattet besked på twitter.

Fortryder gammel udtalelse

Dermed var både formanden og næstformanden fortid. Når Kristian Jensen i dag ser tilbage, så fortryder han, at den unge, nyvalgte folketingspolitiker i det interview for mange år siden sagde, at han ville være statsminister.

Kristian Jensen (V) udtalte sig til pressen efter hovedbestyrelsesmødet og senere gav han et længere interview til TV Midtvest. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Hvis der er en ting, jeg fortryder, så er det, at jeg åbent sagde, at jeg gerne ville være statsminister. Det gjorde, at alt det andet, som jeg prøvede, og de resultater, jeg opnåede, det blev målt op mod den udtalelse om, at jeg gerne ville være statsminister, siger Kristian Jensen, der i samme åndedrag forklarer, at ikke mange opnår det samme, som han har gjort politisk.

Talrige ordførerskaber, 21 år i Folketinget, en mangeårig næstformandspost og godt 10 år som minister - herunder den centrale post som finansminister.

- Jeg håber, at folk vil vurdere mine resultater på det, jeg har opnået og ikke i forhold til min gamle udtalelse, konstaterer Kristian Jensen.