Tema Nordkoreas missiltrussel

Kristian Jensen: Nordkoreansk missilaffyring er en trussel mod fred

Udenrigsminister Kristian Jensen truer Nordkorea med vidtrækkende konsekvenser, efter et langtrækkende missil i nat er blevet affyret.

- Det er helt afgørende, at det internationale samfund i fællesskab reagerer, siger udenrigsminister Kristian Jensen efter Nordkoreas missilaffyring. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Mens udenrigsminister Kristian Jensen (V) i aftes sad og tog imod opkald fra danskere, der donerede til "Danmark Indsamling," sendte Nordkorea et langtrækkende missil ud i rummet efter ordre fra Nordkoreas leder Kim Jong-un.

Flere nordkoreanske medier har rapporteret om affyringen, og en amerikansk embedsmand fra USA's forsvarsministerium har over for Reuters bekræftet, at USA har registreret en "missil-affyring".

Nu svarer udenrigsministeren på affyringen, som han i en pressemeddelelse kalder en "alvorlige trussel":

- Jeg fordømmer kraftigt Nordkoreas missilaffyring. Det er endnu et klart brud på FN’s sikkerhedsrådsresolutioner, der forbyder Nordkorea at udvikle og teste ballistiske missiler.

- Missilaffyringen er en meget alvorlig trussel mod regional og international fred og sikkerhed, og jeg vil klart opfordre Nordkorea til at vælge meningsfuld dialog frem for at isolere sig gennem yderligere provokationer og konfrontation, skriver Kristian Jensen i pressemeddelelsen.

Ifølge det nordkoreanske styre skal raketten medbringe en satellit, som skal sendes i omkreds om jorden. Omverdenen mener dog, at affyringen er endnu et teknologisk skridt mod ambitionen om at kunne affyre ballistiske missiler.

FN's Sikkerhedsråd skal ifølge Reuters i dag klokken 17 mødes og diskutere Nordkoreas raketaffyring.

- Det er helt afgørende, at det internationale samfund i fællesskab reagerer. Fra dansk side bakker vi op om de forhandlinger, som netop nu er i gang om en ny Sikkerhedsrådsresolution. Vi skal gøre klart over for Nordkorea, at det fortsatte brud på internationale regelsæt ikke tolereres og vil have vidtrækkende konsekvenser, siger Kristian Jensen.