Tema Krigen i Syrien

Kristian Jensen om Aleppo-bombardementer: Svært at betegne som andet end krigsforbrydelser

Den danske udenrigsminister langer ud efter Rusland.

Kristian Jensen har svært ved at se, at Ruslands bombardementer i Aleppo kan betegnes som andet end krigsforbrydelser. Rusland afviser beskyldningerne (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Bombardementerne af den syriske by Aleppo har fået USA til at indstille samarbejdet med Rusland om Syrien, og nu melder den danske regering sig også på banen med en klar fordømmelse af russerne.

- Det er svært at betegne det som andet end krigsforbrydelser, når man bomber hospitaler, bomber civile, og når man bruger klyngebomber i det omfang, som vi har set i Aleppo, siger udenrigsminister Kristian Jensen i et interview med Berlingske.

Han fortæller, at man blandt andet har set nødhjælpskonvojer, der er blevet angrebet, og hvor chaufførerne efterfølgende er blevet myrdet. Og det er meget svært at betegne sådanne angreb som andet end en forbrydelse mod menneskeheden.

Rusland afviser krigsforbrydelser

Den russiske ambassadør i Danmark, Mikhail Vanin, afviser over for avisen, at de russiske styrker bevidst angriber den civile befolkning. Samtidigt fortæller han, at Kristian Jensen slet ikke har ret til at beskylde Rusland for at begå krigsforbrydelser.

- Lad mig først understrege, at det, der foregår i Syrien, er en forfærdelig tragedie. Men udenrigsminister Jensen er ikke autoriseret af en eneste international institution eller noget tribunal til at sige, at Rusland begår krigsforbrydelser i Syrien, siger ambassadøren til avisen.

Over for Berlingske vil Kristian Jensen ikke afvise, at man skal iværksatte sanktioner mod Rusland. Han mener dog, at det kan blive svært, da flere andre EU-lande har øget deres samarbejde med russerne den seneste tid.

DR Nyheder