Kristian Jensen ovenpå Støjberg-kritik: Inger skal have en tung og vigtig post

Tidligere politisk ordfører forstår medlemmers undren over, at der ikke blev plads til Inger Støjberg i gruppeledelsen.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen (t.v.) peger på, at Inger Støjberg (t.h.) står til at få et tungt ordførerskab. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Dele af Venstres bagland har rettet kritik mod partiets folketingsgruppe, der i går valgte at se bort fra Inger Støjberg til en plads i gruppeledelsen.

Nyvalgt gruppeformand Kristian Jensen forsikrer dog om, at der også fremadrettet vil være brug for den tidligere udlændinge- og integrationsminister i en fremtrædende rolle.

- Inger er en stærk politiker, hun har mange kompetencer, hun har politisk erfaring, er skarp retorisk og er en af dem, som Venstre i den grad har brug for – også fremadrettet. Derfor skal vi selvfølgelig også finde en tung og vigtig opgave for Inger at varetage, siger han.

Var det en fejl, at hun ikke blev en del af ledelsen?

- Det var gruppens beslutning, og det er jo gruppen, der sætter retningen. Det ændrer ikke et komma på vores udlændingepolitik. Vi står stadig på en fast og fair udlændingepolitik, der skal sørge for, at vi har styr på, hvem der kommer hertil, og styr på integrationen af dem, der er i Danmark, siger han.

Inger Støjberg havde budt ind på rollen som gruppenæstformand, men flertallet i folketingsgruppen valgte i stedet at sætte deres stemme på Sophie Løhde.

Kristian Jensen vil ikke uddybe, hvilket ordførerskab Inger Støjberg vil kunne se frem til.

Inger skal have det ordførerskab, hun beder om

Kristian Jensen er ikke den eneste, der forudser, at Inger Støjberg står til at få et markant ordførerskab.

Britt Bager, der i går overlod sin post som politisk ordfører til Jakob Ellemann-Jensen, mener også, at Støjberg skal have et vægtigt ordførerskab.

- Inger har så stærk en profil, at hun selvfølgelig skal have det ordførerskab, hun beder om, siger hun.

Folketingsgruppens beslutning om ikke at inkludere Inger Støjberg til ledelsen har også kastet reaktioner af sig fra Britt Bagers bagland. Herfra har hun fået opkald fra medlemmer, der både undrer sig over gruppens beslutning, men også frygter, at det kan koste medlemmer.

- Jeg kan da også godt undre mig over, at der ikke blev plads til Inger i ledelsen - både i forhold til hendes stemmetal, men også i forhold til at få repræsenteret den del af partiet - men jeg respekterer selvfølgelig gruppens beslutning, siger hun.

Hvordan de resterende ordførerskaber fordeles bliver afgjort på Venstres sommergruppemøde, der begynder på torsdag.

Støjberg vil kæmpe videre

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Inger Støjberg selv, men på Facebook takker hun for opbakningen.

- Tingene er, som de er, og I ved, hvor jeg står, og hvad jeg mener - og det ændres der ikke på.

Hun skriver desuden, at hun stillede op til en ledelsespost for at sikre en balance i blandt andet udlændinge- og værdipolitikken. Samtidig vil hun arbejde for et borgerligt samarbejde og fortsætte med at kæmpe for det, hun står for.

- Det forventer de 28.420 danskere, som stemte personligt på mig ved valget, og de er ærligt talt det vigtigste for mig, slutter hun.

Facebook
Twitter