Kristian Jensen overvejer at udvide indsats mod IS til Syrien

Udenrigsminister Kristian Jensen er åben for en debat om eventuel dansk F-16-mission i Syrien.

Regeringen overvejer at udvide den danske krigsindsats, fordi Islamisk Stat ikke skelner mellem Irak og Syrien, forklarer udenrigsministeren. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Rettelse:

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Kristian Jensen (V) overvejede danske tropper i Syrien. Ifølge udenrigsministeren er dette ikke korrekt. Han udtaler sig udelukkende om F-16-missionen, som han er åben over for at udvide. På Twitter skriver udenrigsministeren, at citaterne i Ræsons artikel er korrekte, men at han ikke kan genkende overskriften i interviewet.

dr.dk har ændret i den oprindelige artikels overskrift og indledning.

- Jeg er åben, men ikke afklaret. Vi tager stilling til det, når vi skal sende vores danske F-16-fly af sted igen. Der er flere ting, der er afgørende for mig. Den ene ting er vores alliancepartnere, siger Kristian Jensen.

- Den anden ting, det er, at vi kan sende vores danske soldater ud med et stærkt og bredt mandat i ryggen. Jeg tror, at det er afgørende, når vi sender soldater ud på så farlige missioner, at de ved, at det er sket på et bredt mandat.

Det siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i et interview med tidsskriftet Ræson, som udkommer i oktober. Ræson lægger mandag ministerens udtalelser om Syrien fra interviewet på sin hjemmeside.

Regeringen overvejer at udvide den danske krigsindsats, fordi Islamisk Stat ikke skelner mellem Irak og Syrien, forklarer udenrigsministeren.

Trækker fly hjem

Regeringen trækker i oktober syv danske F-16 fly tilbage fra Ahmed al-Jaber-flybasen i Kuwait, hvorfra de i et år har bombet Islamisk Stat i Irak. Det sker efter kritik fra danske flymekanikere, før forsvarsminister Carl Holst (V) sidst i august besøgte flybasen.

De danske F-16 fly genudsendes i forsommeren 2016 til at bekæmpe den militante islamistiske organisation, Islamisk Stat, oplyste Kristian Jensen i slutningen af august.

Vi er nødt til at trænge dem tilbage

- Når F16’erne er klar til at komme tilbage igen, vil vi tage en pejling af, hvor vi er henne. Er vi et sted i konflikten på jorden og med vores alliancepartnere, hvor det er relevant at inddrage andre områder end Irak? siger Kristian Jensen.

- Jeg mener, at vores udfordring i høj grad består i, at det for ISIL er ligegyldigt, om vi taler om Irak eller Syrien - det er et territorium, de vil herske over, og vi er nødt til at trænge dem tilbage.

ritzau/

Facebook
Twitter