Kristian Jensen: Skitse til finanslovsaftale på plads senere i dag

Ifølge finansminister Kristian Jensen (V) er en aftale om finansloven for 2018 ved at falde på plads.

Finansminister Kristian Jensen (V) håber på, at man allerede i dag kan færdiggøre en skitse til finanslovsaftale for 2018. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

De pågående finanslovsforhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti befinder sig i sin absolutte slutfase. Sådan lyder meldingen her til eftermiddag fra finansminister Kristian Jensen (V).

- Når vi kommer lidt længere hen på eftermiddagen, håber vi at have skitse til finansloven på plads, siger han.

Skitsen vil dog ikke blive præsenteret for offentligheden.

Regeringen satser fortsat på en samlet aftale

Regeringen og Dansk Folkparti har forsøgt at blive enige i månedsvis, men strid om udlændinge- og skattepolitik har indtil videre sat en stopper for en aftale.

Tidligere i dag kaldte Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl forhandlingsforløbet for "noget rod" og fastholder, at man bør lande en aftale om finansloven, før man forhandler aftaler om skat og udlændinge på plads.

Men udmeldingen fra Dansk Folkeparti ændrer ikke på regeringens ambition om at lande en samlet aftale, siger Kristians Jensen.

- For mig at se kan vi kun forsætte med at få plan A til at lykkes.

- Nu giver vi det et skud og ser, om vi kan lande alle tre ting på én gang, siger han.

Positionerne i forhandlingerne er kørt fast, efter regeringen har spillet ud med en skattereform, der skal sikre skattelettelser i millardklassen. Omvendt vil Dansk Folkeparti stoppe alt integration af flygtninge uden permanent ophold. De forhandlinger har vist sig så svære, at det har skubbet en aftale om finansloven ind i december måned.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter