Kristian Jensen tager fyring til efterretning uden kommentarer

Kristian Jensen bekræfter, at han 'tænker over' en bestyrelsespost i DIF, men afviser, at det skulle bremse hans politiske arbejde.

- Hvis de beder mig om at løse en opgave, gør jeg det, og hvis de beder mig om at holde pause, så holder jeg en pause, siger Kristian Jensen. (Foto: Jørgen Søby, DR)

Efter at være blevet frataget samtlige udvalgsposter i Folketinget og sit ene ordførerskab på Arktis-området, har Venstres tidligere næstformand ikke meget at sige.

- Jeg tager Venstres ledelses beslutning om fordeling af opgaver til efterretning, siger han.

Formand Jakob Ellemann-Jensen satte foden hårdt ned i weekenden, efter at Kristian Jensen i Jyllands-Posten havde opfordret til brede økonomiske reformer hen over midten i dansk politik for at sikre fundamentet for velfærd og en grøn omstilling.

Det var en "noget så eftertrykkelig" overtrædelse af spillereglerne i Venstre, lød det fra formanden.

Kristian Jensen har skulle finde sig en ny plads i Venstres folketingsgruppe på Christiansborg efter 10 år som næstformand og ventet afløser til formandsposten.

Den drøm brast imidlertid i efteråret, hvor Kristian Jensen trak sig fra ledelsen af partiet samtidig med Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg løser de opgaver, ledelsen beder mig om at løse. Hvis de beder mig om at løse en opgave, gør jeg det, og hvis de beder mig om at holde pause, så holder jeg en pause, siger Kristian Jensen.

Lurer på bestyrelsespost i DIF

Tiden, han får til overs uden politiske opgaver i Venstre, er der dog andre, der gerne vil lægge billet ind på.

- Jeg er blevet spurgt, om jeg har lyst til at stille op til bestyrelsen i Dansk Idrætsforbund. Det, synes jeg, er en enormt spændende rolle, fortæller Kristian Jensen.

- Jeg er meget beæret over, at der er nogen, som har prikket mig på skulderen og spurgt: Har du lyst til det? Og det er jeg i gang med at snakke med dem og andre om.

Han understreger at han på nuværende tidspunkt kun er gået i gang med at undersøge, om der er opbakning til hans kandidatur i Dansk Idrætsforbund. Formandsposten har han ikke planer om at sætte sig på.

- Man skal kravle, før man kan gå, og mig bekendt, så bliver formandsposten først ledig i 2021.

Stopper ikke i politik

Idrættens verden står Kristian Jensens hjerte nær. Særligt har han været engageret i gymnastik.

- Min allerførste ordførerpost på Christiansborg var idrætsordfører, og jeg har været aktiv i idrætslivet lang tid før, jeg blev aktiv i det politiske liv, og jeg synes, at idrætten i Danmark gør en fantastisk samfundsnyttig indsats, siger han.

Hvor meget idrætten betyder for samfundet, vil han gerne være med til at synliggøre i Dansk Idrætsforbund, men det behøver ikke betyde, at han skal sige farvel til politik, understreger Kristian Jensen.

- Bestyrelsesposten ville sagtens kunne passes ved siden af det at være folketingsmedlem forsikrer han og tilføjer med et glimt i øjet.

- Måske især lige nu.