Kristian Thulesen Dahl om opsigtsvækkende jobskifte: Situationen i Dansk Folkeparti hjalp mig

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti skal være direktør for Aalborg havn.

Kristian Thulesen Dahl overtaget jobbet som administrerende direktør i Port of Aalborg fra 1. august. (© DR)

- Man kan sige, at den situation, som Dansk Folkeparti har været i, har hjulpet mig med at få øjnene op for, at det godt kunne være nu, at jeg skulle byde ind i forhold til noget andet.

Sådan beskriver Kristian Thulesen Dahl sit opsigtsvækkende jobskifte fra toppolitiker i Dansk Folkeparti til administrerende direktør i Port of Aalborg.

Efter lang tids spekulation om, hvorvidt den tidligere formand for Dansk Folkeparti skulle være en del af Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, meldte Kristian Thulesen Dahl i onsdags ud, at han havde meldt sig ud af Dansk Folkeparti, som han selv har været med til at stifte.

Her beskrev han, at man i partiet har kaldt hinanden øgenavne og "behandlet hinanden rigtig skidt".

Her to dage senere offentliggør han og Port of Aalborg så, at han skal være ny administrerende direktør for havneselskabet i den nordjyske by.

Tænkt over det længe

Selvom ansættelsen først endelig faldt på plads i torsdags, så er det en beslutning, der har været længe undervejs, siger han.

- Jeg har gennem længere tid tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at lave noget andet end politik i mit arbejdsliv. Jeg synes, det er et helt naturligt tidspunkt nu med alt det, der er sket også i forhold til mit gamle parti, siger han og tilføjer, at posten som topleder er et ønskejob.

Han kalder det en kæmpestor beslutning at forlade dansk politik efter 28 år, som både har givet ham glæde, men også udfordringer.

Inger Støjberg har inviteret Kristian Thulesen Dahl til kaffe, efter han meldte sig ud af Dansk Folkeparti. Men selvom han nu har fået en toppost i det private erhvervsliv, så skal de nu alligevel drikke kaffe, siger Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

- Jeg synes, det er naturligt nu med den alder, jeg har, og den situation, der er i det politiske, at jeg gør op med mig selv, om jeg kan se mig som politiker i hele mit arbejdsliv, eller om jeg skal bistå andre steder. Når den her mulighed byder sig, så var jeg ikke i tvivl om, at det var en mulighed, jeg skulle tage, siger han.

Vil se fremad

Han forklarer, at man nogle gange skal lade være med at kigge tilbage og se, hvad der gik galt.

- Så skal man i stedet tænke på de muligheder, der byder sig. Og nu bød muligheden sig her, som jeg ikke er i tvivl om, jeg virkelig har lyst til, siger Kristian Thulesen Dahl.

I onsdags, da han offentliggjorde, at han ville melde sig ud af Dansk Folkeparti, var Inger Støjberg ellers hurtig til at invitere ham på kaffe.

Overvejede alt muligt frem til ansættelsen

Samtidig fortalte Kristian Thulesen Dahl, at han havde sendt en vælgererklæring afsted til Støjbergs nye parti. Kaffe med Inger Støjberg er der stadig plads til, men han siger også, at det ikke kan komme som en stor overraskelse for hende, at han nu skal være topchef for havnen i Aalborg.

- Inger Støjberg og jeg har det fint sammen, og vi kunne sagtens også have lavet noget politik sammen. Jeg kæmpede jo for, at hun blev formandskandidat for Dansk Folkeparti i sin tid. Men hun har også været klar over, at jeg var i en periode, hvor jeg tænkte over tingene, og hvad fremtiden skulle bringe.

Overvejede du at melde dig ind i partiet?

- I sådan en proces overvejer man selvfølgeligt alt muligt. Men jeg var ikke i tvivl om, at hvis det kunne lykkes det her (at få jobbet Aalborg, red.), så var det absolut førsteprioritet, siger han og peger på de store vækstambitioner, der er for havnen i Aalborg.

Kristian Thulesen Dahl begynder arbejdet som administrerende direktør 1. august.