Kristian Thulesen Dahl stopper i dansk politik - bliver ny administrerende direktør i Port of Aalborg

Kristian Thulesen Dahl bliver ny direktør i Port of Aalborg. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl bliver ny administrerende direktør i Port of Aalborg, selskabet bag Aalborgs havn.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Dermed forlader den tidligere formand for Dansk Folkeparti dansk politik, fremgår det af pressemeddelelsen.

Der har ellers været spekulationer om, at Kristian Thulesen Dahl var på vej ind i Inger Støjbergs nydannede parti, Danmarksdemokraterne.

Han fortæller, at aftalen om det nye job først lå klar i går og kalder det en kæmpestor beslutning, at han forlader dansk politik efter 28 år efter flere gode, men også nogle gange udfordrende år.

- Jeg synes, det er naturligt nu med den alder, jeg har, og den situation, der er i det politiske, at jeg nu gør op med mig selv, om jeg kan se mig selv som politiker i hele mit liv, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han beskriver jobbet som en ønskestilling og siger, at han er utrolig glad for at have fået muligheden.

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti afløser Claus Holstein som administrerende direktør for Port of Aalborg.

Bestyrelsesformand: Han var den bedste

Bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen siger, at ansøgerfeltet har været stærkt, men at Kristian Thulesen Dahl stak ud.

- Det var helt klart for et enigt ansættelsesudvalg, at han vile være den rigtige mand til at bære Port of Aalborg videre ud i fremtiden, siger Lasse Frimand Jensen, der også gruppeformand for Socialdemokraterne i Aalborg Kommune.

Han siger, at det ikke har spillet ind i ansættelsesprocessen, hvorvidt Kristian Thulesen Dahl ville fortsætte i politik i Inger Støjbergs parti.

- Når vi har personer til samtaler, så handler det først og fremmest om, hvordan man kan bidrage til at udvikle vores selskab endnu mere. Det har mere været kompetence, erfaringer og ledelsesmæssige stil, der har vejet tunget. Vi har ikke talt politik med Kristian Thulesen Dahl, siger bestyrelsesformanden.

Det kan jo være, at han inden for et halvt år vil tilbage til dansk politik. Har det ikke spillet nogen rolle?

- Vi har selvfølgelig snakket om, hvor lang tid han vil være direktør. Der har vi helt klart et indtryk af, at vi har at gøre med en mand, som lægger en stor fremtid ind i vores havneselskab. Så det er vi ret trygge ved, siger Lasse Frimand Jensen.

Kristian Thulesen Dahl skal være med til videreføre selskabets strategi. Den indebærer blandt andet investeringer for op imod to milliarder kroner, en målsætning om at tiltrække 10 til 15 store virksomheder samt skabe 5.000 jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030, lyder det.

Opdateret.