Kristian Thulesen Dahl: Udgangsforbud skal ikke gælde alle

Kontroversielt forslag er tiltænkt unge i risikozonen for at havne i kriminel løbebane.

Kristian Thulesen Dahl understreger, at det kun er dem med kriminelle løbebaner, der skal være omfattet af DF's forslag om udgangsforbud. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Det er langt fra alle unge, der bor i ghettoerne, som skal være omfattet af DF’s forslag om et udgangsforbud.

Sådan lyder det fra formand i Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl.

Der er ellers blevet gået hårdt til regeringens støtteparti det seneste døgn, efter udlændingeordfører Martin Henriksen torsdag i BT kom med syv konkrete forslag til, hvordan politikerne skulle vinde kampen mod ghettoerne.

Kulturministeren Mette Bock (LA) spørger ligefrem, om den slags hører til i Danmark, og Liberal Alliances Joachim B. Olsen synes forslaget er direkte dårligt, skriver han på Facebook.

- I LA er vi, ligesom i Venstre, klar til at diskutere alle gode forslag. Men et par af de her forslag er virkelig dårlige. Udgangsforbud for alle under 18 år.....come om. Det er sgu for langt ude!

Det mest markante af forslagene er et udgangsforbud efter klokken 20 for unge under 18 år i landets ghettoområder.

Men nu kommer Kristian Thulesen Dahl med lidt flere nuancer i forslaget. Det er nemlig ikke alle, der skal blive indendørs, lyder det fra formanden:

- Vi kommer ikke til at stille et forslag om, at alle unge i et bestemt boligområde ikke må gå ud efter klokken 20.

De kriminelle må blive hjemme

Ifølge formanden skal udgangsforbuddet være målrettet særligt de unge drenge, som er i risiko for at komme ud i kriminelle miljøer. De skal i stedet have gavn af god gedigen opdragelse i hjemmet, siger formanden.

- Dem som leder deres yngre brødre ind i den kriminelle løbebane, dem skal vi simpelthen have pillet ud af det miljø.

Flere politikere har langet ud efter DF’s udlændingeordfører Martin Henriksen efter forslaget om udgangsforbuddet.

Hverken Liberal Alliance eller Socialdemokratiet vil støtte et forslaget, og udlændingeordfører Matias Tesfaye er bange for, at et udgangsforbud vil sætte en stopper for integrationen i ghettoerne.

- Det, synes jeg, er en lille smule vanvittigt. Hvis en ung gut har lyst til at arbejde som pizzabud eller gå til sport om aftenen, så er da ingen, der skal blande sig i det, siger Matias Tesfaye.

Forældrepålæg er allerede gældende

Det er allerede muligt for kommunerne at pålægge forældre at give deres børn udgangsforbud. Men ifølge Kristian Thulesen Dahl bliver det ikke brugt nok ude i ghettoerne. Og det skal der handles på, siger han.

- Hvis det skal lykkes at komme ghettoerne til livs, så kræver det, at man laver lokale regler, og Christiansborg laver nogle foranstaltninger ved lovgivning. Hvis der ikke er en konsekvens bag de regler, der er, så trækker de unge på skuldrene og bliver mere ligeglade, også har vi ingen autoriteter, der kan sætte ind, når det virkelig gælder.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i sin nytårstale, at regeringen brygger på et ghettoudspil, som den vil fremlægge i begyndelsen af 2018.

Facebook
Twitter