Kristne og muslimer i fælles budskab: Stå sammen

Organisationerne frygter, at skudattentatet vil blive misbrugt til at skabe skel i samfundet.

De danske kristne og muslimer går nu sammen om et fælles budskab. (© Scanpix)

Skudattentaterne i København er et angreb på medmenneskeligheden.

Sådan lyder det i en fællesudtalelse fra Danske Kirkers Råd og Muslimernes Fællesråd. I udtalelsen opfordrer de to organisationer til sammenhold og fællesskab efter det formodede terrorattentat i København, som de frygter kan være med til at skabe splid i samfundet.

- Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af religiøse og politiske skel står sammen for fredelig sameksistens og respekt for frihed og demokrati. Uenighed skal udtrykkes i samtale – ikke i vold og angreb, står der i udtalelsen.

Frygter misbrug

Ifølge en af underskriverne, Anders Gadegaard, der er domprovst ved Vor Frue Kirke og formand for Danske Kirkers Råd, er det vigtigt, at attentatet ikke bliver misbrugt.

- Når det er et attentat med religiøse undertoner, så er det utrolig vigtigt for os som trossamfund at sige, at det er det rene misbrug af religion. Det har intet med tro at gøre. Det er det rene vantro, og det skal vi sige sammen, siger han.

Frygter du, at sådan et attentat kan skabe skel i samfundet?

- Det kunne det misbruges til, og det er derfor, vi tager afstand, siger Anders Gadegaard.

Flere års tæt samarbejde

Danske Kirkers Råd og Muslimernes Fællesråd har i flere år arbejdet tæt sammen og efter et attentat som det, vi har været vidne til, er det vigtigt at vise det fællesskab, siger Sami Kücükakin, formand for Muslimernes Fællesråd.

- Det er vigtigt at vise, at vi ikke er nogle adskilte organisationer, men at vi står sammen om at løse de her problemer i vores samfund, siger han.

- Det er ikke sådan, at der står en muslim i det ene hjørne og en kristen i det andet. Vi er danske muslimer og kristne, der tænker på, hvordan vi bedst kan bidrage til samfundet.