Kritik af bredbåndspulje: 200 mio. lukker ikke "sorte huller"

Alene i Ringkøbing-Skjern Kommune vil det koste 60-70 millioner kroner at sikre højhastighedsinternet til borgerne.

- Det her bringer os godt i gang, men det løser bestemt ikke alle udfordringerne omkring at skabe lynhurtigt højhastighedsbredbånd til alle landdistrikter, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Der er ros fra Kommunernes Landsforening og Landdistrikternes Fællesråd til regeringen og de øvrige aftalepartier for at have fundet enighed om en såkaldt bredbåndspulje.

Men der ophører de rosende ord også, for de afsatte 200 millioner kroner er langt fra nok til at dække behovet, lyder det.

- Det kan på ingen måde lukke alle huller i Danmark. Så beløbet skulle selvfølgelig være meget større, hvis det var det, man ville med det, siger kontorchef i KL, Pia Færch.

KL og Landdistrikternes Fællesråd henviser blandt andet til, at en undersøgelse i Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland viste, at det ville koste 60-70 millioner kroner at sikre kommunens borgere højhastighedsinternet.

Med andre ord vil puljens 200 millioner kroner ikke kunne lukke samtlige sorte internethuller i Danmark.

I mellemtiden koster det langsomme internet dyrt for landdistrikterne, fortæller formand i Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der også sidder i byrådet i Lemvig Kommune for Venstre.

- Det er jo ærgerligt, hver gang en iværksætter ikke kommer i gang, en virksomhed må flytte adresse, eller en familie, der fravælger at bosætte sig i en landsby eller landdistrikt på baggrund af bredbåndsmangel, siger han.

- Dét går man simpelthen glip af, hvis ikke man får etableret højhastighedsbredbånd i landdistrikterne.

Energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender overfor DR Nyheder, at de 200 millioner kroner ikke løser hele problemet.

- Men vi når ud til op imod 25.000 husstande og virksomheder, som i dag ikke har mulighed for at komme på bredbånd og internet, siger han.

Opdateret kl. 11.57: Citat fra energi-, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) er tilføjet.

Facebook
Twitter