Kritik af vindkraft i energiaftale

200 havvindmøller og 100 vindmøller på land i løbet af de næste fire år er alt for skrabet et mål, mener Danmarks Vindmølleforening. Politikerne forstår ikke kritikken.

Der skal opstilles 200 havvindmøller i løbet af de næste fire år. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Den nye energiaftale er alt for skrabet i sine mål omkring vindkraft. Det mener Danmarks Vindmølleforening.

Energiaftalen, som samtlige Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten vedtog torsdag aften, indeholder en plan for opsætning af 200 havvindmøller og 100 vindmøller på land over de næste fire år.MediaLinks:

Ikke seriøst nok

Men det er ikke nok, mener formand for Vindmølleforeningen, Asbjørn Bjerre.

- Det er en meget skrabet aftale i forhold til, hvor stort et behov der er for vindkraft i de næste par år, siger han til P1 Morgen.

Asbjørn Bjerre glæder sig over, at der nu igen kommer gang i udviklingen af vindenergi. Men specielt aftalens mål om opsætning af vindmøller på land finder han ikke specielt seriøst.

Og så betyder prisen på vindmøllestrøm, at det kun betale sig at sætte møllerne op der, hvor der er mest vind.

- Det er primært langs kysterne, i Vestjylland og i store, åbne områder inde i landet, men der vil være store problemer mange steder i Østjylland, på Fyn og på Sjælland, siger Asbjørn Bjerre.

S: Historisk mange vindmøller

Men vindmølleejerne henter ikke megen sympati hos politikerne.

- Det overrasker mig, hvis Vindmølleforeningen er utilfreds med den her aftale. Det er historisk mange vindmøller, der kommer til at blive sat op i Danmark. Primært på havet, det er rigtigt. Men folk vil også helst have, at de er der, siger Socialdemokraternes energiordfører Mette Gjerskov.

Klimaminister Connie Hedegaard minder om, at vindkraften kun er en del af den vedvarende energi, der bliver tilgodeset i energiaftalen.

- Det er som om, vi altid kun fokuserer på vind - vind er en vigtig komponent, men ikke den eneste. Det er lige så vigtigt, at mange af de andre teknologier også trives og også bidrager til omstillingen af det danske samfund, siger Connie Hedegaard til P1 Morgen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53339151a11f9d1940dda10e

Facebook
Twitter