Kritiseret Thyra Frank går på pension: 'Det har selvfølgelig været lidt ubehageligt'

Har i dag sagt endeligt farvel til både politik og arbejdsmarkedet - det brænder dog stadig lidt i 67-årige Thyra Frank.

Det var en tydeligt berørt Thyra Frank (LA), som i dag sagde farvel til medarbejderne i Sundheds- og Ældreministeriet.

Og dagen i dag markerer ikke kun et farvel til politik. Den 67-årige tidligere plejehjemsleder trækker nemlig også stikket og går på pension efter i alt 50 år på arbejdsmarkedet.

- Det her er en dag, som rummer flere følelser. Det er meget vemodigt. Jeg har lige skullet sige farvel til nogle vidunderlige medarbejdere, som jeg har været så tæt på i 32 måneder. Og på den anden side er det også en lettelse, og min familie er lykkelig, fordi jeg skal hjem og tage mig godt af dem, siger Thyra Frank.

Thyra Frank blev ikke genvalgt til Folketinget i 2015, men blev hevet ind som ældreminister af partileder Anders Samuelsen, da Liberal Alliance gik med i regering i slutningen 2016.

Som minister er Thyra Frank flere gange blevet udsat for massiv kritik. Blandt andet fra Dansk Folkeparti, som i juni sidste år kom med et ultimatum. Bestil noget - eller vi fyrer dig.

Ilden brænder stadig

Støttepartiets kritik lød på, at Thyra Frank som minister var usynlig i den offentlige debat. En kritik, som ældreministeren kaldte 'urimelig'.

I dag erkender Thyra Frank, at det ikke kun har været en dans på roser de seneste 32 måneder.

Hun siger om kritikken af hendes ministergerning:

- Det er åbenbart en del af det. Når man er et menneske, som har arbejdet de seneste 50 år, så kan det selvfølgelig være lidt ubehageligt at høre. Og det har det selvfølgelig også været, for ellers ville jeg ikke have været det menneske, jeg er, siger hun og fortsætter:

- Men på den anden side har der været så mange gode ting ved det. Noget jeg kan være stolt og glad over, så det tager jeg med.

Nu går du så på pension. Hvad skal al den tid bruges til?

- Først skal jeg holde lidt ferie og slappe af. Men hvem ved? Det brænder stadigvæk i mig for at gøre en forskel for mennesker derude, siger Thyra Frank.