Kulturminister styrker kampen mod doping

Kulturministeriet giver lidt over 900.00o kroner til at øge indsatsen mod doping.

Kulturministeriet har besluttet at yde et ekstraordinært tilskud på en lille million kroner til Anti Doping Danmarkfor at mindske antallet af unge dopingbrugere, der skyder genvej til en muskuløs krop. (Foto: Peter Torstensen © DR)

Kampen mod steroider, testosteron og væksthormoner i de danske fitnesscentre bliver nu styrket, skriver Politiken onsdag.

Kulturministeriet har besluttet at yde et ekstraordinært tilskud på en lille million kroner til Anti Doping Danmark, i håb om at en øget indsats kan mindske antallet af unge dopingbrugere, der skyder genvej til en muskuløs krop.

- Vi mener, at der er behov for at gøre en ekstra indsats over for doping i og omkring fitnesscentrene, siger kulturminister Marianne Jelved (R) til Politiken.

Unge er den svage gruppe

- Tilskuddet betyder, at vi kan holde høj kvalitet i arbejdet på de her områder. Det er vigtigt at styrke indsatsen, for vi er ikke i tvivl om, at problemet med motionsdoping desværre udvikler sig med rivende fart og får et stigende omfang.

Den svage gruppe er de unge. Derfor har vi en vigtig rolle at spille over for dem, siger Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark, til Politiken.

I praksis vil en række dopingkonsulenter rejse rundt til fitnesscentrene i Danmark for at klæde dem på til at forebygge steroidmisbrug, snakke med brugerne og tjekke, om smileyskiltningen er korrekt.

Samtidig skal konsulenterne gøre en indsats for at indlemme flere fitnesscentre i dopingsamarbejdet for at mindske antallet af frirum for steroidmisbrugere, skriver Politiken.

 

Facebook
Twitter