Kulturministeren vil redde kendt jazzhus fra lukning

Direktør og musikchef er opsagt. Timelønnede tjenere, afviklere og lydteknikere er sendt hjem fra Montmartre.

(Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

Kulturminister Joy Mogensen (S) vil se på, om det ikoniske Jazzhus Montmartre i København kan overleve med en politisk håndsrækning.

Det skriver hun på Facebook.

Tidligere på ugen meddelte spillestedet, at det lukker og slukker som følge af coronakrisen.

Der er blandt andet indført et loft over, hvor mange publikummer der må være til koncerterne, og det har skabt store problemer for stedet.

- Montmartre har igennem tiden åbnet og lukket i flere omgange. Det er altid blevet drevet af ildsjæle med en stor kærlighed til musikken. Det har jeg stor respekt for.

- Og jeg håber virkelig, der kan findes en løsning, der giver Montmartre mulighed for genopstå. Igen, skriver ministeren.

Hun vil nu mødes med Københavns Kommune og efterfølgende de relevante ordførere i Folketinget, hvis der er behov for det.

- Jeg har bedt om et møde med Københavns Kommune om situationen for jazzhuset. Hvis en håndsrækning i krisen er det, der skal til for, at vi sammen med Københavns Kommune kan bevare jazzhuset, så vil jeg gerne tilbyde at tage en snak med ordførerne i Folketinget og foreslå den håndsrækning.

- Hvis kommunen sammen med fonden bag spillestedet kan lave en plan for at bevare Jazzhus Montmartre, så samler jeg ordførerne i Folketinget og hører dem, om de vil være med til at give den særlige hjælp.

- Vi har mulighed for at give særlig hjælp her i krisen, og den mulighed vil jeg gerne undersøge, skriver Mogensen.

Jazzhus Montmartre har i årtier huset nogle af de største navne inden for jazzverdenen.

Spillestedet meddelte dog i onsdags, at det indstiller alle koncerter med øjeblikkelig virkning. Samtidig er husets direktør og musikchef opsagt. De timelønnede tjenere, afviklere og lydteknikere er desuden sendt hjem. Og lejemålet er opsagt.

- Med 35 gæster ser det helt umuligt ud at køre driften uden at lave et underskud, hver gang vi åbner dørene, sagde Jonas Dyrved, der er administrerende direktør for Jazzhus Montmartre, i en pressemeddelelse.

Spillestedet åbnede i 1959. Og det er "en tragedie for dansk jazz, hvis det bliver coronakrisen, der skal tage livet af Montmartre". Det skriver kulturministeren.

- Montmartre har været et vigtigt samlingspunkt for jazzen i Danmark. Et sted med en helt særlig pionerånd, der har tiltrukket en lang række af de store musikere fra den amerikanske jazzscene, skriver Mogensen.

/ritzau/

Facebook
Twitter