Kun Danmark afviste at møde toppolitikere i USA

Danmark sendte som de eneste ikke en repræsentant til et møde med magtfulde toppolitikere i USA.

Pia Kjærsgaard deltog ikke i turen til Washington, fordi det vigtigste er at passe det hjemlige politiske arbejde (arkivfoto) (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Danmark var ikke repræsenteret, da nogle af de mest magtfulde toppolitikere og diplomater i Washington for to uger siden modtog officielt besøg fra lederne af parlamenterne i de nordiske og baltiske lande, skriver Politiken.

På turen skulle deltagerne mødes med republikaneren Paul Ryan, nummer tre i Kongressen efter præsidenten og vicepræsidenten, Nancy Pelosi, demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, og Andrea Thompson, sikkerhedsrådgiver for vicepræsident Mike Pence.

Tidligere Venstre-formand og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen er helt uforstående overfor, at hverken Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, eller en stedfortræder tog med over Atlanten.

Også tidligere udenrigsminister og formand for Folketinget Mogens Lykketoft (S) mener, at turen til USA var en 'ualmindelig god anledning til, at Danmark også på det plan var repræsenteret og bakkede op'.

- Især når man har et så anspændt forhold til USA’s præsident, som vi alle sammen føler, at vi har, og der er så meget, man er usikker på. Så er det ekstremt vigtigt på alle niveauer at markere europæiske, nordiske og danske holdninger, siger han til Politiken.

Til avisen forklarer Pia Kjærsgaard, at det vigtigste for hende er at passe det hjemlige politiske arbejde.

/ritzau/