Kun seks lande lever op til FN's mål om hjælp til fattige

Danmark er blandt kun seks lande, der lever op til FN-mål om udviklingsbistand.

FN har som mål, at verdens rige land mindst skal give 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand, men det mål indfrier kun seks lande. (Foto: APTN)

Kun en lille kreds af lande lever op til FN's målsætning om, at verdens rige lande skal give mindst 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand til fordel for fattige stater.

Foruden Danmark afsætter Norge, Sverige, Luxembourg, Storbritannien og Holland, så stor en andel af BNI til udviklingsbistand, som FN efterspørger.

Det fremgår ifølge Udenrigsministeriet af OECD's foreløbige rapport på området for 2015.

- Vi kan være stolte af at tilhøre gruppen af lande, der lever op til FN's målsætning. Det gjorde vi sidste år, det gør vi i år, og det vil vi gøre igen til næste år, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse.

I 2015 blev den danske udviklingsbistand ifølge Udenrigsministeriet sat til 0,73 procent af BNI. Men ifølge OECD's officielle opgørelse tegner det til, at dansk udviklingsbistand endte på 0,85 procent af BNI i 2015.

Forskellen på de to procentsatser hænger sammen med, at OECD's tal baserer sig på reelle udbetalinger. Finansloven er derimod baseret på tilsagn om bevillinger i det pågældende år, mens udbetalingerne typisk falder over flere år.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk