Rådmandskabalen i Aarhus er gået op: Venstre vælger posten for teknik og miljø

Bünyamin Simsek (V) betænkte sig en uge, inden han bestemte sig for rådmandsposten.

Bünyamin Simsek fortalte på et pressemøde i dag, at han overtager posten som rådmand for teknik og miljø i Aarhus.

Efter en uges tøven har Venstres spidskandidat Bünyamin Simsek besluttet sig for, hvilken rådmandspost, han vil bestyre de kommende fire år i Aarhus.

Bünyamin Simsek kunne ikke få sin nuværende post som rådmand for børn og unge. Den post havde SF's Thomas Medom nemlig - efter et godt SF-valg - sat sig på

Så i stedet valgte Simsek posten som teknik- og miljørådmand - en post, som han tidligere har siddet på i en periode.

Dermed er hele rådmandskabalen i Aarhus gået op.

Socialdemokraten Kristian Würtz - nuværende teknik- og miljørådmand - bliver ny rådmand for social- og beskæftigelsesområdet.

Den radikale Rabih Ahmad - nuværende kulturrådmand - beholder sin rådmandspost.

Det samme gælder Dansk Folkepartis Jette Skive, der fortsætter som rådmand for sundhed og omsorg - i daglig tale "ældrerådmand".

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) fik ved valget næsten 40.000 personlige stemmer og har igen sat sig tungt på borgmesterposten i landets næststørste by.

Bünyamin Simsek siger om grunden til, at han ventede så længe med at vælge rådmandspost, at han lige skulle have tid til at sondere forholdene i Teknik og Miljø.

Organisationen har nemlig været ramt af skandaler.

En forvaltningschef er blevet bortvist og meldt til politiet på en mistanke om bestikkelse og underslæb. En skandale, som også har kostet jobbene for teknik-direktøren og en centerchef og har ført til en række både interne og eksterne undersøgelser af forholdene.

- Det har været vigtigt for os at få afdækket, hvornår vi kan forvente de undersøgelser - som borgmesterens afdeling står for - er færdige. Og om jeg kan få den opbakning, jeg har behov for fra borgmesteren for at kunne skabe en organisation, der skal op at stå igen og som man har tillid til, siger Bünyamin Simsek.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter