Smuthul i loven: Byrådskandidat i Aarhus har allerede valgplakater oppe

Ved at plastre valgplakater på siden af en parkeret trailer kan Venstres Hans A. Pedersen omgå reglerne.

Vejdirektoratet mener, der er tale om en gråzone. (© Dr Østjylland)

En byrådskandidat i Aarhus har tilsyneladende fundet et smuthul, når det handler om valgplakater, og har allerede fundet en måde at føre kampagne for sig selv på med valgplakater.

Plakaterne må i følge lovgivningen ellers først hænges op i lygtepæle og lignende fra 28. oktober på en måde, så de ikke udgør en fare for trafiksikkerheden.

På Oddervej i det sydligere Aarhus er der imidlertid allerede én byrådskandidats valgplakater at spotte - nemlig Hans A. Pedersens, som er byrådskandidat for Venstre. Han har plastret en trailer til med valgplakater og parkeret den ved vejen.

- Jeg parkerede den jo kun på parkeringspladser og ikke direkte på vejbanen, netop for ikke at genere bilister, cyklister og offentlige transportmidler, siger han.

Jurist hos Vejdirektoraret Bjarne Jess Vennike forklarer, at man normalt skal have tilladelse til at placere en reklame eller et skilt, og at det er væsentligt, om der med traileren er tale om en parkering, eller om vejarealet bliver brugt til at placere en reklame.

- Hvis du har en trailer et sted, som egentlig er en parkering, så er det lidt et gråzone-område, siger han.

Hans A. Pedersen sørger derfor jævnligt for at flytte rundt på traileren, således at der er tale om en parkering. Det har han gjort ved at alliere sig med sine følgere på Facebook.

- Der har jeg tilbudt alle mine følgere, at de må låne traileren, hvis de skal flytte nogle varer, siger han.

Valgplakater skal i følge loven tages ned senest otte dage efter valgdagen. Der afholdes kommunalvalg den 21. november.

Opdateret 17. oktober 16.11: Det fremgik af artiklen, at Vejdirektoratet skelner mellem, hvorvidt en reklame er fæstnet eller ikke fæstnet til jorden. Det er ikke korrekt. Der skelnes i stedet mellem, hvorvidt der er tale om en parkering eller en placering af et reklame eller et skilt.

Facebook
Twitter