To socialdemokratiske herrer i Aarhus med grund til jubel

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) slår egen rekord, mens Anders Winnerskjold er partiets andenstørste stemmesluger.

Rettet klokken 22.31: I første omgang fremgik det, at Venstres Bünyamin Simsek var kommunens næststørste stemmesluger. Det er dog Thomas Medom fra SF.

Klokken 19.30 onsdag blev de personlige stemmetal i Aarhus Kommune præsenteret på byens rådhus.

Særligt to Socialdemokrater kunne juble højt: Borgmester Jacob Bundgaard, som er blevet genvalgt og ovenikøbet har slået sin egen personlige stemmerekord, og 25-årige Anders Winnerskjold, der stillede op for første gang og blev partiets andenstørste stemmesluger.

Det var derfor en særdeles glad borgmester i Aarhus Kommune, der kunne præsentere de personlige stemmetal og de 31 kommende byrådsmedlemmer i kommunen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) fik 39.841 personlige stemmer ved dette valg. Ved sidste kommunalvalg fik han 39.237.

- Det giver ydmyghed, når der er så mange krydser ud for ens navn. Det skal vi bruge som det brændstof, der gør, at vi står op hver eneste dag og arbejder for byen, siger han.

Mindst lige så glad var Anders Winnerskjold (S), der høstede 2.721 personlige stemmer.

- Jacob (Bundsgaard, red.) har jo været et politisk forbillede for mig i mange år, så det er jo bare en stor ære at få lov til at sidde i den socialdemokratiske byrådsgruppe sammen med borgmesteren. Vi har fået et flot valg i Socialdemokratiet, Jacob især. Jeg er bare ekstremt glad lige nu, lyder det.

Borgmesteren var fuld af rosende ord om den nyvalgte byrådspolitiker.

- Det er meget, meget sjældent, vi ser, at man, første gang man stiller op, kan levere sådan et resultat. Så det er borgere for kvalitet! Anders er et kæmpe politisk talent, som jeg glæder mig til at arbejde rigtig tæt sammen med i den kommende tid, siger Jacob Bundsgaard.

Den politiker, der fik næstflest stemmer i Aarhus Kommune efter Jacob Bundsgaard er SFs Thomas Medom med 7.198 personlige stemmer. Venstres spidskandidat Bünyamin Simsek fik 5.742 personlige stemmer ved dette valg, mens han til sammenligning fik 8.169 stemmer ved sidste valg.

Se en video med Jacob Bundsgaard og Anders Winnerskjold øverst i artiklen.

Resultater og Kommuneportræt

Se alle resultater

Bliv klogere på Aarhus