Alternativet får første mandat nogensinde i Thisted

Alternativet står til at få flere mandater rundt omkring i byrådene.

Trods dårlige sager kan Uffe Elbæk konstaterer, at hans parti får en række mandater i landets kommunalbestyrelser. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Med 3,1 procent af stemmerne i Thisted har Alternativet sikret sit første mandat i en danske kommune nogensinde.

Ifølge optællingen er 789 ud af de 25.753 afgivne stemmer i den nordjyske kommune gået til det nye parti.

Også i Sorø kommer der minimum én lokalpolitiker fra Alternativet i byrådet. Her har partiet fået 4,5 procent af stemmerne.

Bornholm får partiet også mindst ét mandat, da seks procent af de afgivne stemmer er gået til liste Å. I Skanderborg har 3,4 procent af vælgerne stemt på Alternativet og sikrer også her et mandat.

Et mandat får Alternativet også i Vordingborg, Silkeborg, Fanø, Faaborg-Midtfyn og Syddjurs.

Uffe Elbæks parti har ellers kæmpet med en række dårlige sager i den seneste tid - senest er det kommet frem, at en medarbejder efter accept fra Uffe Elbæk opfordrede til at sende intimfotos.

Det er særligt i København, at opmærksomheden omkring Alternativet har samlet sig, fordi der her vurderes at være størst chancer for en alternativ borgmester.

Det skyldes, at dele af København ved folketingsvalget i 2015 i høj grad omfavnede det grønne alternativ. I enkelte valgkredse tegnede partiet sig således for knap 20 procent af stemmerne.

Alternativet har opstillet i alt 315 kandidater i 82 af landets 98 kommuner.

Opdateres....

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk