Alternativet får sin første borgmesterpost: Fanø bliver grøn

Sofie Valbjørn bliver borgmester i ø-kommunen. En lokalliste stod ellers til at få posten.

Alternativets spidskandidat Sofie Valbjørn får overraskende borgmesterposten på Fanø. Her er hun flankeret af den tidligere borgmester Erik Nørreby fra Venstre og Niels Heinel fra Miljølisten. (Foto: Bo Bork Bechsgaard - DR Syd © dr)

Alternativet får overraskende borgmesterkæden på Fanø, oplyser partiets spidskandidat Sofie Valbjørn til DR Nyheder.

Hun skal selv være borgmester i kommunen, der tæller 3.345 borgere.

- Vi har været i en lang proces på Fanø, hvor vi ikke har kunnet lykkes med at lande en bred konstituering. Nu er jeg blevet tilbudt den her post og kan dermed lande en bredere konstituering, siger hun.

Oprindeligt havde Alternativet peget på Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste som borgmester. Men siden er Alternativet blevet tilbudt posten af Venstre, Socialdemokratiet, Miljølisten, ligesom også Fanø Lokalliste er med i den nye konstituering.

Alternativets første borgmester vil på Fanø arbejde for åbenhed, gennemsigtighed og en ”seriøs grøn dagsorden”, fortæller Sofie Valbjørn og understreger, at hun glæder sig til at blive borgmester fra nytår.

- Det er på den ene side overvældende, og jeg tænker, at jeg går ind til det her med den største ydmyghed. Men jeg har en stærk forvaltning i ryggen, der vil hjælpe med at få mig til rette i den her position, siger hun.

Aftalen om borgmesterposten bekræftes også af Socialdemokratiet på Fanø, oplyser partiets spidskandidat Johan Brink Jensen.

SF og Konservative står indtil videre udenfor den nye aftale, oplyser Alternativet.

Foruden Fanø har Alternativet også en fagborgmesterpost i København.