Anna Mee Allerslev forsvarer komiker: Du har ikke fornærmet mig

Spørgsmål om frysemad under pressemøde var en 'ret lille ting', mener den afgående københavner-borgmester.

Tonedøvt og ufølsomt.

Sådan lød den skarpe melding fra Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, som i går kritiserede DR2-satireværten Jonatan Spang for at stille et spørgsmål om frysemad og tv-serier til den afgående beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), under onsdagens pressemøde, hvor hun meddelte, at hun stopper helt i lokalpolitik.

Samme melding lød blandt andet også fra Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, og politisk kommentator Jarl Cordua på de sociale medier, hvor de også hæftede sig ved, at Jonatan Spang og hans DR2-kollega på programmet 'Tæt på Sandheden' tog spørgetid fra andre journalister på pressemødet.

Det virker dog ikke til, at hovedpersonen selv har taget spørgsmålene om frysemad og serieforbrug lige så tungt som Jakob Nielsen, Tom Jensen og Jarl Cordua. På Twitter har Anna Mee Allerslev nemlig skrevet en besked direkte til Jonatan Spang.

- Kære @jonatanspang. Du har ikke fornærmet mig. Efter to måneder i mediemøllen, er spørgsmål om frysemad en ret lille ting. Held og lykke med programmet, skriver den afgående beskæftigelses- og integrationsborgmester.

https://twitter.com/annaallerslev/status/923871212450828288?ref_src=twsrc%5Etfw

Kan du bedst lide 'Sex and the City' eller 'Game of Thrones'?

Spørgsmålene udspringer fra en kampagnevideo, som Anna Mee Allerslev offentligjorde den 15. oktober, hvor hun svarer på 34 spørgsmål. Blandt andet de to spørgsmål, som Jonatan Spang og hans makker stillede på pressemødet.

Lidt over halvvejs inde i den 15 minutter lange spørgeseance under onsdagens pressemøde spurgte en journalist fra satireprogrammet således, hvad Anna Mee Allerslevs holdning er til frysemad.

Det spørgsmål ønskede hun ikke at svare på, men da næste person i spørgerækken, komikeren Jonatan Spang, spurgte om borgmesteren bedste kunne lide 'Sex and the City' eller 'Game of Thrones', svarede hun, at hun "vist havde svaret 'West Wing' (Alle Præsidentens Mænd)" - med referance til hendes svar i kampagnevideoen.

Spørgsmålene fra de to komikere skal være en del af et indslag i Jonatan Spangs satireprogram 'Tæt på sandheden', der vises søndag aften klokken 21 på DR2.

På trods af kritik fra flere prominente mediepersoner, så Peter Gren Larsen, der er redaktør for underholdning og satire på DR2 og øverste ansvarlig for tv-programmet, ikke noget problem i, at satirikere møder op og stiller spørgsmål på pressemøder på lige fod med journalister.

- De kender jo ikke konteksten. De bedømmer det ud fra noget, der sker på pressemødet, og jeg hører ikke Anna Mee Allerslev reagere særligt bedrøvet på de her spørgsmål, som for øvrigt er nogle spørgsmål, som hun har stillet sig selv i en kampagnevideo - og det kan jo være, der er en pointe i det, som vi lærer på et tidspunkt, sagde han i går, hvor han dog anerkendte, at den ene af de to journalister ikke havde præsenteret sig godt nok.

Kulturminister tager kraftigt afstand

Forklaringen fra DR2-redaktøren har dog ikke formildet kulturminister Mette Bock (LA). Ifølge mediet den denoffentlige.dk blev hun i dag spurgt ind til sagen under en konference på Aarhus Universitet, der omhandler konstruktiv journalistik.

Her kaldte hun spørgsmålene for 'dumme' i en situation, hvor den nu afgående borgmester var særdeles presset. Hun hæftede sig særligt ved Peter Gren Larsens forsvar af de to satireværter.

- Det er altså langt, langt ude, at man kan tillade sig det. Men det værste er, at redaktøren bakker den her opførsel op, sagde Mette Bock ifølge mediet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk