Anna Mee Allerslev: Jeg siger farvel til politik i dag

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev vil "hurtigst muligt" fratræde sin stilling som borgmester.

- Jeg har indset, at jeg i den nuværende situation ikke kan komme til at tale om det, jeg brænder allermest for i hele verden: At tale radikal politik om København og med københavnerne.

Sådan lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), der på et pressemøde på Københavns Rådhus bebuder sin øjeblikkelige afsked med politik.

- Jeg vil så hurtigt som muligt fratræde min stilling som borgmester. For at der ikke er tvivl, så er det i dag, jeg siger farvel til politik i København, siger hun.

Beslutningen tog hun i morges, og hun understreger samtidig, at det var hendes egen beslutning. Den meddelte hun til den radikale leder, Morten Østergaard, i morges.

Den snart forhenværende borgmester har bedt overborgmester Frank Jensen (S) om at hasteindkalde til et møde i borgerrepræsentationen, så hun kan blive afløst på borgmesterposten, siger hun videre. Det, forventer hun, kan klares inden for de næste fire dage.

Allerslev trækker sig også fra posten som bestyrelsesmedlem i formandsskabet i Kommunernes Landsforening.

Byggesag blev sidste sten

Anna Mee Allerslev meldte tidligere i dag, at hun trak sig på baggrund af de sager, der i den seneste tid er kommet frem i offentligheden. Senest er det kommet frem, at Allerslev har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen tage hånd om en byggesag, hvori hendes private ven er en af parterne.

Anna Mee Allerslev afviser beskyldningerne om, at hun skulle have udnyttet sin position til at fremme en personlig vens byggesag.

- Jeg er af den opfattelse, at jeg har overholdt de regler, der er. Og hvis jeg ikke har gjort det, så har det ikke været i ond tro. Jeg forstår godt, at det ser underligt ud, når man ser det på forsiden af BT. Men for mig handler det om at fremme kulturtilbud i København, siger hun på pressemødet.

Tidligere er det også kommet frem, at borgmesteren lånte salen på Københavns Rådhus til sit bryllup uden at betale en krone for det. I overensstemmelse med reglerne, siger Anna Mee Allerslev, men alligevel har sagen fået hende til at efterbetale 65.000 kroner for lejen. Samtidig har BT afdækket, hvordan borgmesteren havde stillet 84 spørgsmål om brylluppet til embedsmænd i kommunen.

Kastet ud i politisk stormvejr

Sagerne har kastet den radikale politiker ud i et sandt politisk stormvejr de seneste par dage. Først meldte Randi Hjortholm, der er kandidat for partiet i København, ud, at hun ikke længere havde tillid til sin egen borgmester.

Siden valgte også kampagnechefen og lokalformanden at trække stikket og smække døren, ligesom regionsrådsmedlem Charlotte Fischer, der tidligere har siddet i Folketinget, opfordrede Anna Mee Allerslev til at trække sig.

De Radikale i København har ikke udpeget en ny borgmesterkandidat efter Anna Mee Allerslev, meddeler Tommy Petersen, der er ny politisk leder for partiet i København.

Det bliver dog Tommy Petersen, der skal forhandle på vegne af partiet, når konstitueringsforhandlingerne går i gang efter kommunalvalget den 21. november.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi internt i partiet får en snak om vejen frem. Derfor er der ikke nogen ny spidskandidat til en borgmesterpost, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk