BILLEDER Kommunalvalg 2017: Danskerne har sat deres krydser

Demokratiet var i dag i højsædet, da danskere landet over gik til kommunal- og regionsrådsvalg.

  • Gennem valgperioden har der været meget snak om den lave stemmeprocent blandt indvandrere og efterkommere. I år har kandidater stillet sig til rådighed i Mjølnerparken København, hvor der bor mange danskere med anden etnisk baggrund, for at aktivere vælgere. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • En gang skal jo være den første. Det var bestemt gældende for albanske Adilje Fejzuli, der efter sine 22 år i Danmark stemte for allerførste gang i dag. Hun blev modtaget med blomster, da hun kom ud af stemmeboksen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afgav sin stemme til kommunal- og regionsrådsvalget i Ballerup. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Berlingske)
  • Pernille Skipper, der er Enhedslistens politiske ordfører, satte sit kryds på Frederiksgård Skole på Nørrebro i København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Manden på billedet er René Christensen. Han henter muligvis den første borgmesterpost hjem til Dansk Folkeparti. Han stiller op som borgmester i Guldborgsund kommune, der siden 2009 har haft John Brædder fra Guldborgsundlisten som borgmester. (Foto: ASGER LADEFOGED © Berlingske)
  • Den grønne Ø, Frederiksberg i København, har i mere end 100 år været en konservativ kommune. Der er dog udsigt til, at dette kan ændre sig efter i aften. Frederiksbergs konservative borgmester, Jørgen Glenthøj, var til stede under afstemningen på Frederiksberg Rådhus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Stemningen er spændt i Randers kommune. Det kan være, at nuværende Venstre borgmester Claus Omann Jensen må afgive sin borgmester post. (Foto: Annelene Petersen © Annelene Petersen)
  • Stemmesedlerne er ufattelig lange. Det er fordi, en masse lokallister i modsætning til folketingsvalget stiller op. I København kunne man eksempelvis stemme på et parti, der hedder Valgfest med mexicansk tema. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Århus Rådhus var fyldt med vælgere, der skulle sætte deres kryds inden valgstedet lukkede. (Foto: Kim Haugaard © Kim Haugaard)
  • Københavns Rådhus lokaler var under heftig debat i valgperioden. I dag blev de brugt til at stemme i. (Foto: Martin Fält © Dr)
1 / 10

Danskerne gik i dag til kommunal- og regionsrådsvalg.

Idrætshaller og rådhuse var afsat til, at danskerne kunne afgive deres stemmer.

Valgstederne åbnede klokken 8.00 og lukkede igen klokken 20.00.

Nu mangler stemmerne bare at blive talt op.

Se billeder af danskere, der landet over satte deres kryds.

Billedeserien vil blive opdateret løbende.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk