Borgmester i ny sag: Bad embedsværk hjælpe ven med byggeprojekt

Anna Mee Allerslev siger, at hun med henvendelse til forvaltning blot ville sikre en god kulturinstitution.

Anna Mee Allerslev, radikal beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, har henvendt sig til forvaltningen for at fremme en privat vens byggesag. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), er havnet i en ny sag, fordi hun har bedt Teknik- og Miljøforvaltningen hjælpe en privat ven i en byggesag, skriver BT.

Forvaltningsekspert Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet siger, at det kan se ud som om, at borgmesteren har forsøgt at bruge sin position til at fremme en sag.

Ejeren af Øens Murerfirma, Jan Elving, er privat ven med borgmesteren, og han og koncertarrangøren Tap 1 manglede i oktober sidste år en tilladelse til at ombygge fabrikshaller på Kløverparken i København til et spillested.

14. oktober 2016 skrev Anna Mee Allerslev ifølge BT til Teknik- og Miljøforvaltningens direktør, Torben Gleesborg:

- Jeg kan forstå på Tap 1 og Øens Murerfirma, at de afventer svar fra jer på deres byggesag. De søgte i juni. Men de har desværre ikke fået svar, til trods for at dine gode folk har forsikret dem om, at deres sag burde være uproblematisk.

- De er ved at gå konkurs, så det haster med byggesagen, så de kan komme videre med selve ansøgningen om plangrundlaget. Skal jeg bede om en officiel status, eller kan du hjælpe dem med deres sag, så de kan komme videre?

Fire dage senere gav forvaltningen byggetilladelse til at ombygge Jan Elvings lagerhal.

Ifølge Steen Rønsholdt "kan sagen give et indtryk af nepotisme".

Anna Mee Allerslev afviser, at der skulle være noget problematisk i hendes henvendelse.

- Jeg spurgte, hvordan sagen skred frem. Det handler om, at Radikale har gjort alt, hvad vi kunne for at redde en rigtig god kulturinstitution.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk