DF-kandidat på Bornholm har fortid i Dansk Front: Jeg skammer mig

René Danielsson, som stiller op til kommunalvalget på Bornholm for Dansk Folkeparti, har en fortid i bevægelsen Dansk Front.

René Danielsson tager afstand fra sin fortid i Dansk Front. (© DR bornholm)

Dansk Folkepartis kommunalbestyrelsesmedlem og kandidat til kommunalvalget på Bornholm, René Danielsson, har en fortid som aktiv i den stærkt højreorienterede og fremmedfjendske bevægelse Dansk Front, som i dag er nedlagt.

Det skriver hjemmesiden redox.dk, og René Danielsson bekræfter, at han var aktiv tilbage i 2005 i Dansk Front. Han mødte efterfølgende nogle personer med tilknytning til bevægelsen senest i 2006. Siden da har han ikke haft kontakt til Dansk Front, forklarer han.

- Jeg oplevede nogle ting som teenager, der fik det til at eskalere. Pludseligt tog det fart. Så blev jeg nok skole-eksemplet på radikalisering. Det stoppede først efter jeg blev 18 år, hvor jeg havde en snak med min familie, siger han og fortsætter:

- Jeg valgte så at sige, hvor langt væk fra det, kan jeg komme. Så tog jeg til Bornholm og blev soldat.

Til spørgsmålet om, hvorvidt han fortyder sin fortid i bevægelsen siger han:

- Ja, det gør jeg ved gud. Det er nok det, jeg skammer mig allermest over i mit liv.

René Danielsson har tidligere været en del af Det Konservative Folkeparti. Her informerede han ikke sine parti-kollegaer om sin fortid. Efter at han har skiftet til Dansk Folkeparti, har han heller ikke orienteret dem.

Han har heller ikke planer om at ændre noget i sin valgkamp op til kommunalvalget, som falder tirsdag den 21. november.

- Jeg er et helt andet sted i dag. Men det må være op til befolkningen, om det er noget, jeg skal straffes for på tirsdag, siger han.

Formanden for Dansk Folkeparti på Bornholm, Linda Kofoed Persson, at oplysningerne ikke får nogen konsekvenser for René Danielssons opstilling på partiets liste til kommunalvalget.

- En fortid fra dengang, man var ung, vred teenager, skal ikke ligge én til last femten år efter, når man godt vil være med til at gøre noget godt for vores samfund, siger Linda Kofoed Persson.

Hun har snakket med hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti, og hun forklarer, at der er bred enighed om at bakke René Danielsson op.

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på Bornholm