Ekspert: I orden at kommune forbyder tv-indslag

Bornholms Regionskommune må gerne lukke af for presse og politikere på offentlige arbejdspladser, vurderer lektor.

TV 2/Bornholm blev afvist i at lave en reportage fra en social- og sundhedsassistents arbejdsdag. (ARKIVFOTO) (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Bornholms Regionskommune har valgt at lukke af for presse og politikere på offentlige arbejdspladser resten af valgkampen. Og det er helt i orden, vurderer lektor i offentlig ret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing.

De offentligt ansatte kan heller ikke deltage i interviews i pressen i deres arbejdstid. Det fik TV 2/Bornholm blandt andet at mærke, da de blev afvist i at lave en reportage fra en sosu-assistents arbejdsdag.

Det afslag fik i går Dennis Kristensen, forbundsformand hos FOA, til at opfordre Folketingets Ombudsmand til at tage sagen op.

Men kommunen er altså i sin gode ret til at gøre, som de gør. Det vurderer Sten Bønsing, som er lektor i offentlig ret ved Aalborg Universitet.

- Man må jo ikke begrænse ytringsfriheden for de ansatte. Men omvendt må man gerne i vidt omfang regulere, hvad man stiller til rådighed af kommunens bygninger, og hvorvidt man som ansat må udtale sig i arbejdstiden. Man kan godt sige, at intuitioner ikke skal belemres med besøg fra pressen hele tiden, siger han.

Kommunaldirektør i Bornholms Regionskommune, Peter Loft, begrundede blandt andet spærretiden med, at han vil undgå en situation, hvor kommunen og medarbejderne kan blive brikker i et politisk spil.

- Det er svært ligeså snart, man bevæger sig ind på noget, der begrænser deltagelse i demokratiet, men omvendt så er det også fair nok, at man lægger nogle grænser ind for, hvad man skal stille til rådighed fra kommunens side, siger Sten Bønsing og fortsætter:

- Men ellers så må kommunalbestyrelsen tage stilling til, om de synes, at det er den rigtige balance.

Facebook
Twitter