FOA-formand opfordrer ombudsmanden til at gå ind i sag om forbud mod tv-indslag

FOA går nu ind i sag på Bornholm, hvor kommunen har valgt at lukke af for pressen.

Dennis Kristensen, forbundsformand hos FOA, mener, at det er et misforstået hensyn, når Bornholms Regionskommune lukker af for pressen på offentlige arbejdspladser. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Dennis Kristensen, forbundsformand hos FOA, opfordrer Folketingets Ombudsmand til at gå ind i sagen om, at Bornholm Regionskommunes kommunaldirektør har valgt at lukke af for presse og politikere på offentlige arbejdspladser resten af valgkampen.

Dermed kan de offentligt ansatte heller ikke deltage i pressen i deres arbejdstid.

Det fik TV 2 /Bornholm at mærke, da de blev afvist i at lave en reportage fra en social- og sundhedsassistents arbejdsdag. DR P4 Bornholm har blandt andet heller ikke måttet sende valgdebat fra et plejehjem på øen.

Argumentet fra kommunaldirektør Peter Loft er, at han vil undgå en situation, hvor kommunen og medarbejdere kan blive brikker i et spil, når det gælder bestemte politiske synspunkter.

Men nu opfordrer Dennis Kristensen fra FOA Folketingets Ombudsmand til at tage op af egen drift. Baggrunden er afvisningen af af TV 2/Bornholms reportage.

- Når Bornholms Regionskommune vælger at lukke institutioner af for pressen, og man lukker de ansatte af fra at deltage i pressen i deres arbejdstid, så er det i mine øjne i strid med de regler, der gælder for pressens virksomhed og de ansattes ytringsfrihed, siger Dennis Kristensen.

I brevet til Folketingets Ombudsmand langer Dennis Kristensen både ud efter det, at pressen formenes adgang til de kommunal arbejdspladser, og at det at Bornholms Regionskommune "påvirker og begrænser de ansattes frihed til at beslutte, om de ønsker at bibringe den offentlige debat oplysninger om og eventuelt holdninger til de faktiske forhold i den bornholmske ældrepleje", som det står i brevet.

Men det er altså ikke sådan, at man ser på det fra Bornholms Regionskommunes synspunkt.

- Det vil kunne bringe medarbejdere i en uheldig situation, således at enkelte medarbejder vil kunne blive taget til indtægt for et politisk synspunkt, og dermed bliver inddraget i valgkampen. Det, synes jeg ikke, medarbejderen kan være tjent med, lød det fra kommunaldirektør Peter Loft i sidste uge.

Men det er et misforstået hensyn, mener Dennis Kristensen, forbundsformand fra FOA:

- Der er noget, som regionskommunen har fået fuldstændig galt i halsen. Selvfølgelig skal pressen have adgang til at kigge den offentlige sektor over skulderen. De ansatte skal have mulighed for at ytre sig, hvis de har lyst til det. Det er det, regionskommunen går ind og blokerer for.

Borgmester i Bornholms Regionskommune, Winni Grosbøll (S) bakker op om forbuddet.

Facebook
Twitter