Forbud mod religiøse symboler på Bornholm: Nu erklærer kandidater fra SF og RV sig enige

Både Leif Olsen fra SF og den radikale Willy Frendrup er åbne overfor et forbud mod religiøse symboler i arbejdstiden.

Flere politikere på Bornholm ser gerne, at religiøse symboler holdes hjemme i privaten. (Foto: Ditte Valente © Scanpix)

Det er en kendt sag, at Dansk Folkeparti på Bornholm gerne ser, at religiøse symboler bandlyses blandt kommunalt ansatte.

Men de er faktisk ikke alene med den holdning. Det viser en rundspørge, som DR P4 Bornholm har foretaget blandt knap 60 politikere. Blandt andre erklærer spidskandidaten for SF, Leif Olsen, sig "overvejende enig" i synspunktet.

- Det er værd at overveje. Der er jo ingen, der har et problem med, at du har en jødisk kalot eller en halskæde med et kors eller et tørklæde bundet om hovedet. Det, jeg mener, at man skal overveje er, når det bliver en manifestation og et udsagn og ikke bare noget, du har, fordi det er din kultur eller religion, siger Leif Olsen.

Han mener på samme måde heller ikke, at offentligt ansatte skal bære tydelige politiske symboler.

- Jeg går ikke ind for at forbyde det som en privatsag. Jeg synes bare, at vi skal overveje at tale med vores ansatte om, hvis det ikke længere er et personligt symbol, men noget du promoverer, siger Leif Olsen.

For Willy Frendrup, der stiller op til kommunalvalget for Radikale Venstre, er sagen principiel. Han mener, at al religiøs påvirkning skal helt væk i arbejdstiden blandt kommunalt ansatte.

Religion er en privat sag, som man ikke skal udsætte andre for, når man er på arbejde i kommunen. Derfor skal kors, kalotter og muslimske tørklæder forbydes, mener den radikale Willy Frendrup.

- Jeg synes, det er forkert, at for eksempel skoleleverne bliver påduttet en bestemt religiøs holdning fra lærerens side gennem vedkommendes påklædning, siger og fortsætter:

- Generelt er påklædning op til folk selv. Men religiøse symboler er ikke noget, jeg synes, at man skal pådutte eksempelvis børn. Hvad man gør i sit eget private hjem, er jeg ligeglad med. Men jeg har den holdning, at religion er fordummende, siger Willy Rendrup.

Facebook
Twitter