Per Clausen skal på museum: Plakaterne bliver hængende efter valget

Enhedslisten medlemmets valgplakat tegnet af partifællen Johanne Schmidt-Nielsen skal op at hænge på Dansk Plakatmuseum i Aarhus.

Kunstneren bag plakaten, Johanne Schmidt-Nielsen, afslører værket for en tilfreds Per Clausen den 23. oktober i Socialisternes Hus i Aalborg. Nu skal de på museum. (© Enhedslisten)

Når valgplakaterne om otte dage bliver taget ned fra lygtepæle og søjler, ender Per Clausens (Ø) på museum.

Den er tegnet af partifællen Johanne Schmidt-Nielsen og er blevet udvalgt som et af valgets utraditionelle bud på en valgplakat af Dansk Plakatmuseum.

- Det er jeg meget stolt over. Jeg synes selv, det var en god idé, da jeg fik idéen at bruge en af Johannes tegninger. Og så er tegningen også blevet rigtig flot og sjov, siger Per Clausen.

I en tid hvor de fleste andre valgplakater er fotografier, der kan minde en del om hinanden, mener Per Clausen, at en tegning kan fremstille nogle andre træk ved politikeren.

- Alle portrætterne bliver meget pæne. Når man laver en tegning, kan man bedre fremhæve nogle af de ting, der ikke er så pæne, men er karakteristiske for personen, siger han.

Og det er lykkes i Johanne Schmidt Nielsens bud, mener Per Clausen.

- For eksempel har jeg fået par hår på næsen, som jeg plejer at barbere omhyggeligt væk. De var i hvert fald blevet retoucheret væk, hvis det var et fotografi, siger han.

Har tegnet Per Clausen tusinde gange

Det er måske ikke nogen overraskelse, at Johanne Schmidt-Nielsens (Ø) tegning er blevet flot.

Hun har i hvert fald øvet sig.

- Jeg har siddet i Folketinget med ham i rigtig mange år. Han er den mand, jeg har tegnet mest, jeg har simpelt hen ikke tal på det. Jeg tror, det er mange tusind gange. Jeg har jo siddet i et utal af møder med Per Clausen, og han er så god at tegne, siger Johanne Schmidt Nielsen.

Dansk Plakatmuseum indsamler valgplakater hver gang, der er valg.

Både plakater, der følger tidens mode, men også plakater, som er utraditionelle, såsom Per Clausens.

Plakaterne gemmes i en samling som dokumentation for valgplakaternes historiske udvikling. I ny og næ vil de blive hevet frem til udstilling.

Facebook
Twitter