Er du i tvivl? Så kan Kandidattesten hjælpe dig

Find den politiker i din kommune og region, som du er mest enig med.

Tirsdag 21. november skal vi stemme til kommunal- og regionsrådsvalget. Nu kan du blive klogere på, hvem du skal stemme på ved at tage kandidattesten på dr.dk. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

Hvis du er i tvivl om, hvor krydset skal sættes ved kommunal- og regionsrådsvalget tirsdag 21. november, er der nu hjælp på vej.

Det er nemlig muligt at tage DR's Kandidattest og finde ud, hvilken kandidat ved valgene du er mest enig med - og hvem du er mest uenig med.

Aktuelt har 4.948 ud af i alt 9.559 kandidater til kommunalvalget og 659 ud af i alt 1.377 kandidater til regionsrådsvalget svaret på aktuelle spørgsmål om hvad de vil arbejde for, hvis de bliver valgt.

I de næste uger frem mod valget kommer der løbende flere svar til, så det giver mening at tage kandidattesten igen senere, når man måske føler sig mere sikker på sine egne svar, og der er flere kandidater at sammenligne sig med.

Kandidattesten plejer at være meget populær. Et estimat lyder, at den blev taget 1,85 millioner gange i forbindelse med kommunalvalget i 2013.

Tag testen her.

Kandidattesten er lavet i samarbejde med Altinget og har 25 spørgsmål til kommunalvalget og 16 spørgsmål til regionsvalget.

Det er også muligt at se sin stemmeseddel med præsentation af alle de kandidater, som har svaret på spørgsmålene og derigennem sammenligne ens egne holdninger med kandidaten.

Det kan du gøre her.

/DR Nyheder