S-borgmester genvalgt i Fredensborg: Vi mangler opbakning fra LA

Selvom borgmesteren i Fredensborg traditionelt får opbakning fra alle partier, så har Liberal Alliance nu valgt at stå uden for.

Venstre, Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og SF bakker op om Thomas Lykke Pedersen som borgmester. (© DR København)

Siden 2009 har Thomas Lykke Pedersen (S) siddet for bordenden i byrådet, og nu er han blevet genvalgt som borgmester.

I ryggen har han en lang række af partier - både Venstre, Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og SF er med i konstitueringen. Men der mangler opbakning fra et enkelt parti, nemlig Liberal Alliance, der har et enkelt mandat.

- Vi har lavet en bred konstituering, som vi plejer. Men vi venter på at høre, om Liberal Alliance vil være med. Det er de nemlig ikke nu, siger Fredensborgs nye borgmester, Thomas Lykke Pedersen (S).

Selvom den genvalgte borgmester håber at Liberal Alliance skifter mening, er han samtidig skeptisk over at lave en politisk aftale med partiet.

- Liberal Alliance brød en konstitueringsaftale i den her valgperiode. Derfor er det klart, at vi er meget opmærksomme på, om den underskrift de afgiver er bindende, siger Thomas Lykke Pedersen (S).

Det var første gang i Fredensborg Kommunes historie, at et parti brød en konstitueringsaftale.

De næste fire år vil Fredensborgs genvalgte borgmester kæmpe for fibernet og bedre mobildækning i landområderne og fokusere på at gennemføre en 12-årig skoleudviklingsplan.

De to største partier, Socialdemokratiet og Venstre, går begge et mandat frem.

Mandatfordeling i Fredensborg

Byrådet: 27 medlemmer

  • Socialdemokratiet: 10
  • Venstre: 7
  • Radikale: 3
  • Konservative: 2
  • Dansk Folkeparti: 2
  • Liberal Alliance: 1
  • SF: 1

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på Fredensborg