Pres på konservativ borgmester: Jeg har faktisk en god fornemmelse

Det konservative fundament på Frederiksberg slår smårevner, men borgmesteren er rolig.

Jørgen Glenthøj regner med, at flere af de vælgere, som normalt stemmer rødt, har stemt konservativt i dag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Frederiksberg Kommune midt i København står overfor en spændende aften, der kan ændre kommunens politiske historie.

Efter 108 års konservativt borgmesterstyre har Socialdemokraterne en chance for at overtage borgmesterposten, efter at de Radikale ikke længere ønsker at støtte de Konservative.

Dermed har Socialdemokraterne med Michael Vindfeldt i spidsen en historisk mulighed for at ændre de Konservatives magt i kommunen.

Kan få mange røde stemmer

Den konservative borgmester, Jørgen Glenthøj, tager det dog forholdsvist roligt, da DR møder ham på Frederiksberg.

- Nu ved vi jo faktisk, at der er en del – også fra den røde side, der vælger at stemme konservativt op til kommunalvalget.

- Jeg har faktisk en ret god fornemmelse i forhold til den valgkamp, vi nu har været igennem, hvor der har været utrolig stor opbakning. Og selvfølgelig meget fokus på at bevare det Frederiksberg, som vi kender og holder af, siger Frederiksbergs borgmester, Jørgen Glenthøj.

Nogle af mærkesagerne hos socialdemokraten Michael Vindfeldt er blandt andet flere pædagoger og flere fastansatte i hjemmeplejen samt en udbygning af Frederiksbergs cykelstier.

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på Frederiksberg