Det er på spil i Hedensted

Hedensted satser på erhverslivet.

(Foto: Jeppe Ligaard © (c) DR)

Hedensted Kommune ligger i Østjylland, og motorvej E45 skærer gennem kommunen. Langs motorvejen ligger mange store virksomheder.

Kommunen har satset stærkt på erhvervspolitik. Den klarer sig også godt i erhvervsorganisationers undersøgelser af erhvervsklima. Kommune er kåret af DI, som Danmarks næstbedste erhvervskommune. På kommunens hjemmeside praler den med at den blev kåret som nummer et, når det handler om dialog med virksomhederne.

Erhvervslivet og kommune føler dog også, at motorvejen er ved at blive en begrænsning, fordi den er stærkt trafikeret. Trafikken går ofte i stå. Så derfor kæmper kommune sammen med Business Region Aarhus sammen for at få tre spor på motorvejen mellem Aarhus og Vejle.

Væk fra motorvejen ligger kommunen natursmukt. Der er sommerhusområder og kyst ud til Kattegat. Inde i Kommunen går Gudenåen gennem kommunen.

I modsætning til mange andre kommuner er der ikke en stor by i kommunen, der skiller sig ud. Der er en lang række mindre byer. Så kommunen gør en aktiv indsats for at holde liv i landdistrikterne. Borgerne bliver opmuntret til at tage initiativet til selv at byde ind med ideer, der kan gøre landområderne mere attraktive.

Venstre sidder på magten i Hedensted

I Hedensted er Venstre et mandat fra absolut flertal ved sidste valg.

Partiet har 13 af 27 mandater i byrådet.

Borgmester Kirsten Terkilsen ønskede en bred konstituering. I første omgang ville Dansk Folkeparti ikke være med. Efter de fik 2. viceborgmesterposten gik partiet dog med, fordi partiet mente, at det var det bedste, det kunne opnå. Partiet havde håbet på mere indflydelse, fordi det gik frem fra tre til fire mandater.

Venstre har siddet på borgmesterposten i Hedensted kommune siden 2009 med Kirsten Terkilsen som borgmester.

Erhvervsliv og bosætning er på dagsordnen

Valgkampen kan komme til at handle om, at få mere erhvervsliv til kommune samtidig med at kommune skal være et attraktivt sted at bo for borgerne i hele kommunen.

Selvom kommunalpolitikerne ikke har direkte indflydelse på motorveje, så vil der nok blive talt om, hvordan der kan lægges pres på landspolitikerne, så motorvejen kan få penge til at få flere spor.

Der er også vigtigt for kommunen, at den ikke bliver forladt af de unge, når de skal uddanne sig. Derfor vil politikerne tale om, hvordan deres transportmuligheder kan blive forbedret. I det hele taget vil politikerne kæmpe for at få lavet en kommune, hvor borgerne kan komme rundt.

Politikerne vil fortsætte med at gøre kommunen til en attraktiv kommune for virksomheder at slå sig ned i. Det skal være nemt at være virksomhed i kommunen.

Partierne vil også arbejde på, at det skal være attraktivt at bo i kommunens lokalområder. Derfor har blandt andre Venstre også på valgprogrammet, at der ikke skal lukkes skoler. Der vil blive arbejdet aktivt på at få flere til at bosætte sig i kommunen.

FacebookTwitter