Her er kommunalvalgets seks største stemmeslugere

Rundt om i kommunerne er der sat mange personlige krydser. Se, hvem der har fået flest.

Aarhus' bormester, Jacob Bundsgaard (S), har for vane at lægge sig forrest i feltet af store stemmeslugere, og dette kommunalvalg er ikke en undtagelse. (© Scanpix)

Mens fintællingerne er ved at være færdige rundt om i landets kommuner, så er de personlige stemmetal også parat.

Og den absolutte højdespringer, når det gælder personlige krydser, er den nu genvalgte borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

Den socialdemokratiske borgmester har sikret sig i alt 39.841 personlige stemmer og kan dermed sætte sig solidt til rette i borgmesterstolen.

Samtidig kan Jacob Bundsgaard glæde sig over, at han forøger sit stemmetal med 604 ekstra stemmer i forhold til valget i 2013.

Her fik han 39.237 stemmer, og var dermed også dengang kandidaten med flest personlige stemmer.

Københavnsk kollega 9.000 stemmer fra

Lige efter den aarhusianske bykonge kommer Jacob Bundsgaards københavnske borgmesterkollega.

Selvom overborgmester Frank Jensen må sig slået med mere end 9.000 stemmer, sikrer han sig dog også et solidt stemmetal med 30.637 personlige krydser.

Det er lidt flere end ved sidste valg, hvor Frank Jensen fik 28.625 personlige stemmer. Men det er stadig noget mindre end i 2009, hvor overborgmesteren fik 35.864 personlige stemmer.

Hverken borgmesteren i Aarhus eller overborgmesteren i København har dog været i nærheden af den tidligere stemmerekord fra 2005, hvor daværende overborgmesterkandidat Ritt Bjerregaard (S) fik 60.338 personlige stemmer i København.

S-borgmestre sikrer sig genvalg

Helt naturligt er det i nogle af landets største byer, at landets største stemmeslugere befinder sig.

Den 44-årige socialdemokrat i Aalborg Thomas Kastrup-Larsen kommer ind på en tredjeplads i forhold til personlige stemmer. Han sikrer sig dermed en periode mere på borgmesterposten med 29.498 personlige krydser.

Også Odenses nyslåede borgmester Peter Rahbæk Juel fra Socialdemokratiet ligger lige efter med et personligt stemmetal på 28.425 stemmer.

Femtepladsen på listen over flest personlige stemmer ved kommunalvalget 2017 indtages til gengæld af en kvinde. Joy Mogensen er genvalgt som borgmester for Socialdemokratiet i Roskilde Kommune.

Her har hun fået i alt 14.961 personlige stemmer og ligger dermed et godt stykke fra de fire største stemmeslugere fra de store bykommuner.

Og det er da heller ikke kun socialdemokratiske borgmestre, der med en stor skare af vælgere i ryggen sikrer sig mange personlige stemmer.

Med 14.926 personlige krydser kommer Konservatives Gentofte-borgmester Hans Toft ind på en sjetteplads.

De seks største stemmeslugere

  • Jacob Bundsgaard (S), Aarhus, 39.841 personlige stemmer

  • Frank Jensen (S), København, 30.637 personlige stemmer

  • Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg, 29.498 personlige stemmer

  • Peter Rahbæk Juel (S), Odense, 28.425 personlige stemmer

  • Joy Mogensen (S), Roskilde,14.961 personlige stemmer

  • Hans Toft, Gentofte, 14.926 personlige stemmer