Her er resultaterne fra de første kommuner

De første kommuner er talt op, og allerede nu er der store forskelle fra tidligere valg.

De første kommuner er talt op. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Blot 10 minutter efter at valgstederne lukkede var det første valgsted talt op.

På Avernakø i det sydfynske øhav fik Socialdemokraterne 25 stemmer, hvilket er en fremgang på 26,3 procentpoint.

Ikke lang tid efter fulgte en lang række af de mindre valgsteder trop.

Klokken 20:54 var den første kommune talt op.

Ligesom i 2013 var det Danmarks mindste kommune, Læsø.

På dette tidspunkt er mere end 15 kommuner optalt.

Fremgang til Venstre på Læsø

Blandt byens 1.568 stemmeberettige valgte 37,1 procent af vælgerne at sætte deres kryds ved partiet borgmester-partiet Venstre. Det er en fremgang på 22,6 procentpoint.

Også Dansk Folkeparti havde stor fremgang med 13,2 procentpoint.

Læsøs nuværende borgmester, Tobias Birch Johansen, blev i 2013 valgt ind for Læsø Listen (L), men skiftede siden til Venstre.

- Læsø Listen har jo altid været en slags Venstre-liste nummer to, så jeg tror ikke, at skiftet kommer til at betyde noget i kommunalbestyrelsen, sagde Tobias Birch Johansen dengang til TV2nord.dk

Læsø Listen er ved dette valg gået i valgforbund med Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiet har indgået valgforbund med Fælles Listen.

Resultat for Læsø Kommune (© dr)

Socialdemokratisk Samsø

På Samsø hedder borgmesteren Marcel Meijer. Han er født i Holland og har i mange år været den eneste borgmester i Danmark uden dansk statsborgerskab. Det ser dog ikke ud til at have betydet noget for vælgerne på Samsø. Her er Socialdemokratiet gået frem med 21,7 procentpoint. Det gør Socialdemokratiet til det eneste parti med fremgang i vælgerprocenten.

Derfor ser det også ud som om, at Marcel Meijer kan blive siddende som borgmester på Samsø. Til DR Østjylland oplyser Marcel Meijer, at SF peger på ham som borgmester, og dermed har han nok stemmer til et genvalg.

(© dr)

Mere end 6.000 stemmer til Venstre i Morsø

Med en fremgang på 14,3 procentpoint er Venstre med den nuværende borgmester Hans Ejner Bertelsen bliver Venstre det klart største parti i Morsø Kommune med 48,3 procent af vælgerne.

Flere kandidater bejler efter borgmesterposten i Morsø. Socialdemokraten og 2. viceborgmester Viggo Vangsgaard har tidligere udtalt til Morsø Folkeblad, at han er parat til at afgive borgmesterposten for at holde den nuværende ude. Her er man klar til at pege på Ellen Philipsen Dahl fra Demokratisk Balance, der dog er gået 14,5 procentpoint tilbage.

(© dr)

Status quo i Lemvig

Med 48,7 procent af stemmerne ender Venstre på samme valgresultat som i 2013. Det næststørste parti, Socialdemokratiet, er gået beskedne 0,3 procentpoint frem.

Lemvig er en af de få kommuner i landet, hvor er parti har absolut flertal. Med 48,7 procent af stemmerne og 12 ud af 21 pladser i kommunalbestyrelsen er borgmester Erik Flyvholm, 55 år, genvalgt som borgmester.

- Jeg er stolt over, at vi fasholder det. Jeg synes, vi har et stærkt hold. Jeg har skudt på, vi kunne holde de 12 mandater. siger genvalgt borgmester Erik Flyvholm (V),

(© dr)

Dansk Folkepartis drømme i Assens punkteret

Der var i Dansk Folkeparti store forhåbninger om, at spidskandidat, viceborgmester og folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl kunne blive landets første DF-borgmester. Resultatet endte dog langt fra drømmescenariet. 12,3 procent har stemt på Dansk Folkeparti, der går tilbage med 1,5 procentpoint.

Dansk folkeparti mister et mandat i Assens Kommune.

Det nuværende borgmesterparti, Venstre, går til gengæld frem med 7,9 procent og ender med 42 procent af stemmerne.

Spillet er dog endnu ikke helt slut for Dansk Folkeparti i Assens.

Nuværende borgmester Søren Steen Andersen (V) blev valg via en aftale mellem Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti. Et snævert flertal i byrådet - Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten -har dog indgået en budgetaftale for 2018-2021 uden om borgmesteren.

(© dr)

Venstre størst i Billund trods tilbagegang

Der er stor tilbagegang for Venstre i Billund. Partiet er gået 10 procentpoint tilbage sammenlignet med det seneste valg. Med 36,5 procent af stemmerne er Venstre dog stadig det suverænt største parti i kommunen. Som nummer to kommer Socialdemokratiet, der har fået 27,8 procent af stemmerne.

(© dr)

Ishøj er fortsat Socialdemokratisk højborg

Med 51,5 procent af stemmerne er Socialdemokratiet stadigvæk det suverænt største parti i Ishøj. Resultatet er en fremgang på 0,3 procentpoint siden sidste valg.

Ishøj er en af de få kommuner i landet, hvor et parti har absolut flertal. Dermed ser borgmester Ole Bjørnstorp (S) ud til at kunne beholde det sæde han har haft siden 2001. Ishøj har haft socialdemokratisk borgmester siden kommunalreformen i 1970.

Venstre går frem med 1,7 procentpoint, mens Dansk Folkeparti går 2,9 procentpoint tilbage.

(© dr)

Venstre mister fire mandater i Thisted

Optakten til valget i Thisted Kommune har været spektakulær. I valgperioden er to Venstre-mandater skiftet til De Konservative, heriblandt borgmesteren Lene Kjelgaard Jensen. Det skete efter at hun i 2016 blev vraget af sine egne, da hun tabte en afstemning til byrådsmedlem Niels Jørgen Pedersen.

Den megen uro i Venstre byrådsgruppe er muligvis årsag til at partiet går hele 11,8 procentpoint tilbage. Socialdemokratiet bliver det største parti med 34,4 procent af stemmerne, mens Venstre bliver næststørst med 21,9 procent.

Det nuværende borgmesterparti går 8 procentpoint frem, og er dermed det tredjestørste parti.

(© dr)

Venstre størst i Mariagerfjord trods flere stemmer til Socialdemokratiet

Socialdemokratiet er det parti, der har fået flest stemmer i Mariagerfjord, hvor valgresultatet nu er klar. Men alligevel står Venstre til at blive størst, fordi de er i valgforbund med den andre borgerlige partier. I alt har S fået 36,7 procent af stemmerne, mens Venstre har fået 35,6 procent af stemmerne.

(© dr)

Opdateres...