Holbæk får landets yngste borgmester nogensinde

Efter lange seje forhandlinger hedder borgmesteren i Holbæk nu Christina Krzyrosiak Hansen.

Holbæk får landet yngste borgmester. Den kun 24-årige socialdemokrat Christina Krzyrosiak Hansen vandt armlægningen med Dansk Folkepartis John Harpøth, som er blevet viceborgmester.

Konstitueringen består af fire partier. Selvfølgelig Socialdemoktatiet, Enhedslisten, DF og SF. Og der er lige nu forhandlinger med Radikale Venstre og Lokallisten om at udvide kredsen.

Indtil denne eftermiddag så det ud til enten at blive socialdemokraten Christina K. Hansen eller Dansk Folkepartis John Harpøth, der løb med borgmestertitlen.

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF er gik sent i aftes sammen, men afsluttede ikke forhandlingerne, fordi de ville hjem sove på sagen. Men de var enige om at skulle konstituere sig.

Christina K. Hansen så ud til at blive landets yngste borgmester med sine bare 24 år, men Dansk Folkepartis John Harpøth rakte også ud efter kæden med gode stemmetal i baghånden.

- Når vi kigger på stemmetallene her i Holbæk, er vi en af de kommuner, der ikke er gået tilbage, men faktisk frem, siger han.

Christina Krzyrosiak Hansen er valgets absolutte stemmesluger med 5.494 personlige stemmer.

Christina Krzyrosiak Hansen fik knap 5.500 personlige stemmer ved valget i Holbæk Kommune. Her møder hun pressen foran rådhuset i Holbæk. (Foto: Casper Lindbjerg Greve © (c) DR)

Venstre har lidt et sviende nederlag. Efter otte år med Søren Kjærsgaard som borgmester, har de i aften mistet 6 mandater i forhold til valget i 2013.

Ud af 31 valgte byrådsmedlemmer er 14 nyvalgte.