Holbækkere har tiltro til 24-årig borgmester: "Hun kan godt svare for sig"

På gaden i Holbæk venter borgerne på at se, om Danmarks yngste borgmester kan klare jobbet.

Holbækkerne får fra nytår et helt anderledes, ungt ansigt i spidsen for byrådet.

Når den 24-årige Christina Krzyrosiak Hansen fra Socialdemokratiet får lov til at bære borgmesterkæden, bliver der set til med spænding fra borgerne i den nordvestsjællandske by.

- Hendes unge alder bekymrer mig lidt, fordi hun ikke har så meget erfaring. Men så har hun vel nogle kollegaer, der kan hjælpe hende, siger Ketty Hvenegaard, der dog mener, at Christina Krzyrosiak Hansen kan klare det:

- Vi har set hende nogle gange, og der kan hun godt svare for sig, siger Ketty Hvenegaard.

Christina Krzyrosiak Hansen har allerede siddet i byrådet siden 2013, men nu skal hun altså lede hele kommunen, som slås med massive økonomiske problemer.

Else Didriksen, der også bor i Holbæk, håber, at det kommer til at gå godt med den unge borgmester:

- Jeg synes, det er godt, at unge mennesker også går ind i politik. Vi andre, der er over 50, vi har alt for meget liv ved siden af, siger hun.

Else Didriksen sætter sin lid til, at Christina Krzyrosiak Hansen vil hjælpe både de ældre og børnefamilier.

Christina Krzyrosiak Hansen er byens absolut største stemmesluger med 5.494 personlige stemmer. (Foto: Casper Lindbjerg Greve © dr)

Ægteparret Torben og Conny, der har frabedt sig at få deres efternavn med, har hørt positive ting om den nyvalgte borgmester, men:

- Man kan godt være lidt bekymret aldersmæssigt, om hun har erfaringen til at styre en lidt slunken kasse (kommunekasse, red.), siger Torben, hvis kone Conny uddyber:

- Ja, det er nok også det, jeg tænker mest, om hun kan klare det. Men med de ting, jeg har hørt om hende, er det rigtig fint.

Anne Marie Nielsen glæder sig til en yngre borgmester end den forrige fra Venstre:

- Lad nogle unge komme til og se, om de kan gøre det bedre. Jeg synes ikke, at Søren Kjærsgaard, som vi havde før, tænkte så meget på økonomi. Det håber jeg Christina Krzyrosiak Hansen gør.

Borgmesterposten faldt på plads for få timer siden.

Socialdemokratiet i Holbæk har indgået en aftale med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten - de forhandler lige nu om også at få Radikale Venstre og Lokallisten med i konstitueringen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk