DF-top opfordrer lokalforeninger til at kopiere halal-ultimatum

Man kunne også stille ultimative krav om religiøs hovedbeklædning i folkeskolen, funderer Martin Henriksen fra DF-ledelsen.

(Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Væk med halalslagtet kød i kommunens offentlige institutioner - hvis du vil være borgmester på vores mandater.

ultimativt er kravet fra Dansk Folkepartis byrådskandidater i Horsens til Venstre og Socialdemokratiets borgmesterkandidater.

Begge borgmesterkandidater afviser over for Horsens Folkeblad at følge DF’ernes krav om at afskaffe halalkød i alle kommunens offentlige institutioner, men i Dansk Folkepartis ledelse på Christiansborg er der ikke desto mindre fuld opbakning til de lokale kandidaters linje om at stille ultimative krav.

DF-kandidater i andre kommuner opfordres således til at kopiere fremgangsmåden.

- Det er en rigtig god sag, som de har valgt, og jeg kan ikke se nogen grund til, at DF-lokalafdelinger i andre kommuner ikke skulle lade sig inspirere af det, siger Martin Henriksen, DF-gruppesekretær på Christiansborg og medlem af partiets daglige ledelse.

- Det behøver måske ikke lige være halalslagtet kød, det drejer sig om. Det kunne også være en diskussion om, hvorvidt man skal acceptere religiøs hovedbeklædning i folkeskolen. Det er noget, vi har fokus på i Dansk Folkeparti, når det handler om den stigende islamisering af samfundet. Både på Christiansborg og lokalt, siger Martin Henriksen.

Ultimative krav skal overvejes nøje

Fra Dansk Folkeparti på Christiansborg advarer man ofte om at stille ultimative krav op til et forhandlingsforløb, men Martin Henriksen bakker fuldtonet op om metoden i Horsens.

- Man skal altid overveje det meget grundigt, når man lægger et krav på bordet, som fremstår ultimativt, og som også kan have betydning for, hvem der i dette tilfælde kan blive borgmester. Men det er også min opfattelse, at man i Horsens har vurderet det grundigt, og derfor bakker vi op omkring det.

- Om vi på Christiansborg kommer til at stille ultimative krav, kan man ikke udelukke. Det er ikke noget, vi gør ret ofte. Det er vi meget tilbageholdende med, fordi vi som hovedregel ønsker at forhandle os frem til en løsning.

- Men der kan jo altid komme en situation, hvor man vurderer, at man kan komme længst med at stille et meget, meget håndfast krav. Det har man så vurderet i Horsens, og det er helt fint med os, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti har i dag to byrådsmedlemmer i Horsens Kommune.

Kommunalvalget afholdes tirsdag den 21. november.

Bliv klogere på Horsens