Helle Adelborg fortsætter som borgmester i Hvidovre

Socialdemokratiet har indgået aftale med Dansk Folkeparti, De Konservative og Venstre.

(Foto: Presse)

I Hvidovre Kommune er konstitueringen netop faldet på plads. Og her bliver det den nuværende borgmester Helle Adelborg (S), der fortsætter som borgmester.

Det bekræfter hun til DR Nyheder.

- Vi var i en fantastisk gunstig situation, hvor vi kunne danne flertal både til højre og venstre. Vi har gjort et ihærdigt forsøg på at lave en så bred aftale som muligt, siger Helle Adelborg.

Efter lange forhandlinger valgte borgmesteren altså at indgå en aftale med blå blok bestående af De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti.

Helle Adelborg har været borgmester i kommunen siden december 2012

SF ude af aftale trods markant fremgang

I Hvidovre Kommune er SF gået markant frem fra et til tre mandat. Dansk Folkeparti er gået tilbage fra fem til tre mandater.

Ifølge Helle Adelborg indledte Socialdemokratiet i Hvidovre konstitueringsforhandlingerne med lige netop SF. For SF var det dog et krav, at der blev indgået en aftale udenom Dansk Folkeparti. Det fik forhandlingerne til at trække ud.

- Vi har gjort et ihærdigt forsøg på at gøre aftalen så bred som muligt. Det mener jeg, at borgerne er bedst tjent med, siger Helle Adelborg.

Aftalen betyder, at udover den socialdemokratiske borgmesterpost, så bliver 1. viceborgmesterposten tildelt Dansk Folkeparti mens 2. viceborgmesterposten tilfalder De Konservative.

Aftalen indebærer blandt andet også, at det nuværende teknik- og miljøudvalg bliver splitte op, så der også kommer et byg- og planudvalg.

- Når vi skiller udvalget, så gør vi det for at få mere politisk fokus på et område, hvor vi har haft sager, der ikke har været politisk heldige, siger Helle Adelborg.

Udvalgsposter i Hvidovre Kommune

  • Formand for teknik- og miljøudvalget - De Konservative
  • Formand for byg- og planudvalget - Dansk Folkeparti
  • Formand for uddannelsesudvalget - Socialdemokratiet
  • Formand for ældre og sundhedsudvalget - Socialdemokratiet
  • Formand for børn og ungeudvalget - Venstre
  • Formand for social og arbejdsmarkedsudvalget - Dansk Folkeparti

Resultater og Kommuneportræt

Bliv klogere på Hvidovre